Hold ud, kammerater

5. marts 2021, 07.29

GENÅBNING Er der puls, hørte jeg en bemærkning fra en af mine bekendte. Det kunne jeg svare bekræftende på. Man skal vel være klar til, når genåbningen af Danmark så småt er ved at komme i gang. Hvorefter jeg et kort sekund så mig selv i spejlet. Selv med min sparsomme hårpragt var jeg ved at have samme frisure som den nuværende engelske premierminister.

Om det er noget at være stolt af, vil jeg lade mine omgivelser vurdere.

For mig har den manglende åbning af ikke mindst frisørsalonerne været en lille fordel.

Jeg har i den periode, hvor mit hår er blevet længere, været forskånet for min families skarpe bemærkninger om, hvad jeg lignede, når jeg før coronaen ikke kunne tage mig sammen til at få en tid ved min dygtige frisør. Så nedlukning er ikke kun elendighed for mig.

Nu er der flere måder, man kan støtte det lokale erhvervsliv.

Det finder jeg er en god ide, som jeg gerne vil medvirke til. Jeg vil nu starte med at støtte cafeejerne. Cafelivet er altid meget hyggeligt og kulturelt. Jeg har ofte tænkt over, at man på grund af nedlukningen har et 6 – 8 måneders efterslæb i at deltage i cafelivet - bør man så ikke af hensyn til diverse medarbejderes arbejdsmiljø få serveret to glas øl af gangen? Så skal de kære ansatte, der serverer for mig ikke gå så meget, og det slider heller ikke på fodtøjet. Det vil vel være en glimrende indsats at yde til gavn for det lokale erhvervsliv.

Genåbningen af Danmark er nu ved at komme i gang. Så kan vi få dæmpet lidt ned på tv-tiden på at høre om al elendigheden, der er for undervisningen på efterskoler, folkeskoler og andre uddannelsessteder.

Hvor er debatten om de unges frustrationer, der uddannes på erhvervsskolerne? Drøftelser om hvordan og i hvilket tempo åbningen af samfundet skal foregå.

Det har sat »fut« i de politiske partier. Det er på tide, at den debat kommer i gang. Så kan vi som befolkning se og høre, hvad de vil i de »blå og røde stuer« - det vil da blive meget berigende. Det giver minder om min tid som formand for Malernes Fagforening i Herning. Efter de politiske debatter vi dengang havde i den bestyrelse, var der et medlem, der altid næsten altid sluttede debatten med denne sætning: »Hold ud kammerater, hold ud.« Dette medlem var mig.

Indlæser debat...