Ærgerlig Youth League-optakt: U19-ulvene missede straffe og tabte på Fyn

FC Midtjyllands U19-hold havde spilovertaget, men fik ingen point mod OB

18. oktober 2021, 08.25

Træner Kenneth Andersen ærgrer sig over et selvforskyldt nederlag for FCM’s danske U19-mestre. Der er dog ikke lang tid til at ærgre sig. Allerede i morgen gælder det Youth League på hjemmebane. Foto: Tom Laursen (Arkiv)

FODBOLD Det var næppe den generalprøve, FC Midtjylland havde håbet på før tirsdagens returopgør mod norske Rosenborg i UEFA Youth League.

U19-ulvene tabte nemlig lørdagens udekamp på Fyn, og det var et nederlag af den mere unødvendige slags.

- Følelsen lige nu er at, vi selv forærer OB sejren. Vi laver nogle helt unødvendige fejl ved begge deres mål, og så ender vi med at få sat os selv i nogle dumme situationer. Der er hver enkelt spiller nødt til at kigge indad og og tænke over, hvordan vi undgår de boldtab, siger U19-træner Kenneth Andersen til FCM’s hjemmeside.

Allerede i opgørets tredje minut indbød FCM lidt for venligt OB til scoring. Bolden blev tabt i det opbyggende spil, og så slog Tobias Augustinus-Jensen til.

Midtjyderne rejste sig og dominerede de sidste 20 minutter af første halvleg og fik udlignet lige før pausen. U17-landsholdsspilleren Valdemar Andreasen slog et indlæg, som OB ikke fik clearet godt nok, og så udlignede Danijel Djuric. Det var den islandske U21-landsholdsangribers fjerde scoring i de seneste fire kampe i U19 Ligaen.

Kampfakta

U19 Ligaen:

OB - FC Midtjylland 2-1 (1-1)

1-0 Tobias Augustinus-Jensen 3’

1-1 Danijel Djuric 43’

2-1 Luca Kjerrumgaard 60’

12 point fra førstepladsen

FCM trykkede OB langt tilbage i anden halvleg, men det var fynboerne, der scorede. Et direkte frispark blev halvklaret af Mathias Balle, og OB’s Luca Kjerrumgaard var først over returen til 2-1.

Seks minutter før tid fremtvang William Akpan et straffespark, men Oscar Fraulo skød forbi mål fra ellevemeterpletten.

I tabellen er FCM’s danske U19-mestre nummer seks - nu hele 12 point bag U19 Ligaens tophold, FC København.

Det er der ikke tid til at ærgre sig over. Allerede i morgen venter der en stor opgave i Youth League. FCM får besøg af de norske mestre fra Rosenborg. FCM vandt første opgør 4-2 i Norge.

Indlæser debat