Vi venter stadig på Rute 26 og Rute 34

5. oktober 2020, 13.21

Michael Nielsen. Foto: PR-foto

TRAFIK Når Folketinget som vanligt åbner den første tirsdag i oktober vil corona, tidlig tilbagetrækning og klimaloven være på dagsordenen. Vigtige emner, men her i Midt- og Vestjylland er udvidelsen af Rute 26 og Rute 34 mellem Herning og Hanstholm også vigtig og afgørende for at kunne skabe vækst og arbejdspladser. Seneste melding fra Transport- og Boligministeriet er, at vi må vente på, at politikerne bliver enige om delelementerne i klimaloven, inden ministeriet iværksætter forhandlinger om en trafikaftale.

Selvom vi selvfølgelig pænt må vente, til det bliver vores tur i køen, så er det vigtigt at huske på, at trafikken på Rute 26 og Rute 34 jo ikke står stille, imens for eksempel klimaaftalen forhandles på plads. Og både Socialdemokratiet og Venstre lovede allerede en udvidelse før folketingsvalget for efterhånden længe siden.

Haderup Omfartsvej er netop åbnet på Rute 34, der uden tvivl vil aflaste Haderup for noget af den tunge gennemkørende trafik på ruten. Men det ændrer ikke ved, at der hver dag kører både lastbiler med varer til og fra vores mange produktionsvirksomheder og ikke mindst mange medarbejdere, der ligeledes skal på arbejde og hjem igen på en vejstrækning, som slet ikke har kapacitet til så meget trafik.

Infrastrukturen i Midt-og Vestjylland er afgørende for at kunne skabe vækst og arbejdspladser. Jeg håber, at vores lokale folketingspolitikere på tværs af partierne vil gøre deres til, at det snart bliver vores tur i køen, så vi langt om længe kan få en tidssvarende infrastruktur.