VM i brydning: Herningenser slået i kvartfinalen

Opdateret: Rajbek Bisultanovs VM-drømme sluttede i kvartfinalen. Herningenserens chancer for at genindtræde i bronzekampene brast, da hans besejrer, Nurbek Khashimbekov, tabte sin semifinale

14. september 2019, 09.49

Rajbek Bisultanov tabte sin kvartfinalekamp og må rejse hjem fra VM i Kasakhstan uden VM-medalje. Foto: Danmarks Brydeforbund (Arkiv)

BRYDNING Der bliver ingen VM-medalje til Rajbek Bisultanov fra Herning Brydeklub. Den regerende europamester i 82 kiloklassen tabte lørdag formiddag dansk tid sin kvartfinale ved VM i Kasakhstan.

Den 24-årige herningenser blev faldbesejret af Nurbek Khashimbekov fra Usbekistan.

Efter et godt et minut af kampen blev Rajbek Bisultanov idømt en pointstraf på ét point for passiv brydning og måtte tage plads i den såkaldte parterre. Dér fik usbekeren godt fat rundt om herningenseren, og få sekunder senere var det hele afgjort med et spektakulært kast.

- Rajbek kom lidt skidt ud og fik desværre ikke sine to point i starten af kampen. I stedet blev han senere dømt passiv. Marginalernes dag. I første kamp var de med os, og i anden kamp var de imod os, siger Thor Hyllegaard Pedersen, sportschef for Danmarks Brydeforbund, i en tekstbesked til Herning Folkeblad efter kampen.

Rajbek Bisultanov måtte derefter knytte sine forhåbninger til Khashimbekov i semifinalen mod Lasha Gobadze fra Georgien. For hvis usbekeren gik i finalen, ville Rajbek Bisultanov og alle andre, Khashimbekov har slået på sin vej til finalen, genindtræde i kampene om bronzemedaljerne, som det er kutyme i brydning. Men det håb brast omkring klokken 15 dansk tid, da Khashimbekov tabte 1-3 til Lasha Gobadze i semifinalen.

Flot comeback i ottendedelsfinalen

Inden nederlaget i kvartfinalen landede herningenseren i morges dansk tid en spektakulær sejr i ottendedelsfinalen mod den regerende U23-europamester, Zoltan Levai fra Ungarn. Med fire sekunder tilbage af kampen var Rajbek Bisultanov bagud 1-3, men et vellykket greb sikrede dansk sejr i sidste øjeblik.