Mundbind og corona

24. marts 2020, 12.54

Foto: Adobe Stock Photo

INVESTERING I anledning af at jeg købte nogle mundbind, blev jeg skoset af et par bekendte, der oplyste mig om, at myndighederne i Danmark ikke anbefaler mundbind til befolkningen. Man anbefaler at vaske hænder/håndsprit, holde afstand og blive hjemme og så videre.

Når man ser videoer fra eksempelvis Sydkorea, går alle med mundbind. Sydkorea har haft succes med at nedkæmpe coronaen ved aggressiv testning og påfølgende tvungen isolation af positive i fire uger. Man har været meget åben og har tracket positive personers færden ved hjælp af deres mobil og ved interviews!

Herved kunne man eksempelvis advare om steder i byen, hvor der var størst risiko for at blive smittet.

Det har virket! Uden at lukke landet ned.

Efter at have set WHO’s video om mundbind er forvirringen total. Man anbefaler ikke mundbind, fordi de ikke kan beskytte mod infektionen, men hvis du som rask passer en syg, er det ok at bruge mundbind!

WHO siger videre, at hvis du er forkølet eller føler dig syg, skal du bruge mundbind.

Mundbind virker begge veje. Hvad hjælper hyppig håndsprit, hvis man fire sekunder efter piller sig i næsen eller sutter på fingrene? Det forhindrer mundbind! Skal man på indkøb og er lidt forkølet, vil det være at vise hensyn at bruge mundbind og så ellers tage nogle lommeletter med. Hvis du bor ude på landet, skal du kun bruge mundbind, når de tager til byen for at handle.

Det er ikke svært det her! Så når professor i virologi Allan Randrup Thomsen på TV siger, at mundbind ikke er til nogen nytte, ja så tager han fejl!

Mundbind er en beskeden investering med en stor opdragende effekt og virkning.