Bøssernes danmarkshistorie fortalt i Højhuset

Udgivet:11. maj 2022, 10.54

Læsetid:1 minut

Chantal al Arab og Lars Henriksen står bag bogen »Bøssernes Danmarkshistorie«.

1 år siden

BIRK Oven på fødselsdagsfejring af den tidligere højskole i Birk og ibrugtagningen af den renoverede pejsestue til ny samtalesalon indbyder Højhuset nu til gratis foredragshow.

Foredragsduoen Chantal al Arab og Lars Henriksen står bag bogen »Bøssernes Danmarkshistorie«, og de kommer til Herning tirsdag 24. maj.

- Jeg flyttede med min familie til Herning sidste sommer, og i anledning af Pride 2021 hørte jeg på P3, en ung fyr fortælle inderligt om vigtigheden i Priden. Han fortalte i national radio, hvordan hans ungdomsår i Herning havde været frygtelige, om tæsk i byen og mobning i skolen - fordi han var anderledes. Af den grund besluttede jeg mig for, at vi i Højhuset ville være med til at lave en kulturændring - og skubbe til normen i »det danske bibelbælte«, fortæller direktør Maja Füchsel i en pressemeddelelse.

Duoen fortæller i »Bøssernes Danmarkshistorie« om pionerer, provokatører og politiefterforskning. Om karavaner, kærlighed og kamp. Om ligestilling, lovgivning og loyalitet. Om fejring, frihed og fisseletter. Om danseforbud, drags og døden som dagligdag. Om hemmeligheder, håb og homofobi. Om sømænd, sex og sammenhold. Om ekstase, ensomhed og eksperimenter. Om før, nu og fremtiden.