Socialdemokratiet tager terrortruslen og risikoen for radikalisering yderst alvorligt

Udgivet:17. maj 2022, 19.51

Læsetid:2 minutter

Mogens Jensen. Foto: Steen Brogaard

Af Mogens Jensen folketingsmedlem for Socialdemokratiet

KÆRSHOVEDGÅRD Den socialdemokratiske regering tager terrortruslen og risikoen for radikalisering yderst alvorligt. Når Venstres Kenneth Mikkelsen og Carsten Kissmeyer her i avisen påstår, at regeringen sover, så er det ikke sandt.

Vi er meget opmærksomme på, at PET’s Center for Terroranalyse frygter, at udviste terrordømte og personer med sympati for militant islamisme danner terrornetværk på Kærshovedgård. Vi gør alt, hvad vi kan for at finde en løsning.

Vi tager risikoen for terror og radikalisering særdeles alvorligt. Det gælder ikke kun Kærshovedgård, men også eksempelvis når radikaliserede indsatte bliver løsladt fra danske fængsler

Vi gør et stort arbejde for, at afviste asylansøgere og udvisningsdømte kriminelle udlændinge forlader Danmark. Vi har blandt andet oprettet en Hjemrejsestyrelse og har fået vedtaget Danmarks første hjemrejselov. For os er det en selvfølge, at udvisningsdømte kriminelle ikke hører til i Danmark, men i de tilfælde, hvor det ikke er muligt at få dem til at udrejse, er vi forpligtede til at indkvartere dem på udrejsecentre.

Det er ikke optimalt, heller ikke for naboerne. Vi giver derfor kompensation til naboerne til Kærshovedgård samt midler til lokalsamfundet. I efteråret blev der etableret en lokal tryghedsgruppe. Jeg er dog helt med på, at det trods tiltagene er enormt byrdefuldt for naboerne.

Vi foreslog sidste år at placere et udrejsecenter på Langeland for at aflaste Kærshovedgård. Det kunne vi ikke finde flertal for, og blandt andet Venstre blokerede for regeringens forslag og dermed aflastning af Kærshovedgårds naboer.

Og når Venstre-folkene i deres indlæg foreslår øen Lindholm som en løsning, så ved de godt selv, at det er bluff.

Lindholm er ikke en øde ø, man kan sagtens komme derfra, og det er en utrolig dyr model, hvor vi ville skulle bruge en million kroner årligt pr. udlænding.

Vi er utroligt opmærksomme på, hvordan vi får flere til at rejse hjem, og hvordan vi håndterer terrortruslen og risikoen for radikalisering. Påstande om det modsatte er ganske enkelte usande.

Indlæser debat