Tak for redegørelsen: Men der er noget, du ikke fortæller os

19. oktober 2020, 15.02

Satellitklinikken i Haderup lukker 31. december 2020. Foto: Flemming Hansen

FORKLARING Tak Dorthe Hagensen for forklaringen på lukningen af klinikken i Haderup. Det er positivt, at du forsøger at svare på den kritik, der er rejst fra flere sider. Når jeg nu griber til tasterne, skyldes det, at du skriver noget, som simpelthen er faktuelt forkert.

Det har hele tiden været meldt klart ud, at der skulle minimum 500 patienter til, for at satellitten i Haderup var levedygtig. De 500 blev nået, og den 22. november 2019 skrev du selv på Facebook, at det nu gik så godt, at du ville øge tilstedeværelsen i Haderup til seks-syv timer om torsdagen. Nu skriver du i dit læserbrev (Herning Folkeblad 14. oktober, red), at målet var langt højere - op mod 1000 til 1500 patienter. Hvor kommer de tal fra? Det er muligt, at du har nævnt dem hjemme i klinikken i Sunds, men du har aldrig meldt de tal offentligt ud. (Med 1500 patienter nærmer man sig vel tallet, hvor der ville være basis for en selvstændig klinik?)

Læs også
Svar fra læge Dorthe Hagensen: Til alle vores patienter i Haderup

Første gang jeg hører om »problemer« vedrørende satellitten i Haderup er i januar 2020. Så jeg kan ikke lade være med at spørge, hvad det er, der har ændret sig så radikalt i løbet af de to måneder fra november 2019 til januar 2020, at satellitten i Haderup har ændret sig fra noget, der går så godt, at åbningstiden skal udvides til et problem med manglende patienter?

Jeg kan kun komme til den konklusion, at der må ligge noget andet bag ved, som du ikke fortæller os. Jeg er selv en af dem, der har skiftet til satellitten i Haderup, og jeg føler mig i alle tilfælde ført bag lyset fordi det, du gør, ikke lever op til det, der er blevet lovet.

Jeg ville også ønske, at der havde været 1000 patienter tilknyttet satellitten i Haderup, og det tror jeg faktisk også ville være muligt på den lange bane - med en aktiv indsats og en god portion tålmodighed. Jeg tror dog, det vil være urealistisk at forvente, at tidligere patienter fra de gamle Fjends og Vinderup kommuner vil vende tilbage til klinikken i Haderup.

Jeg har ikke nogen nævneværdig viden om økonomien i en lægeklinik, men det undrer mig, at klinikken i Haderup kører med underskud. Jeg ved, at klinikken hvert år får et grundbeløb på 400 kroner for hver patient, der er tilknyttet. Med godt 500 patienter tilknyttet klinikken i Haderup betyder det, at klinikken modtager godt 200.000 kroner pr. år. Derudover får klinikken selvfølgelig betaling for hver eneste konsultation. Derfor undrer det mig, at klinikken kan køre med underskud. Men min undren kan selvfølgelig skyldes min manglende viden på området.

Det er jo endvidere kommet frem, at kommunen har haft planer om at etablere en sygeplejerskefunktion i Haderup, hvor denne funktion kunne dele lokaler med lægeklinikken. Det ville reducere huslejen markant.

Jeg vil gerne slutte positivt med at sige dig tak Dorthe, fordi du har forsøgt at etablere en klinik i Haderup. Jeg er bare utrolig skuffet over forløbet set i lyset af det, der blev stillet i udsigt.

Læs også
Åbent brev til læge Dorthe Hagensen angående læge-satellit i Haderup