Karrierestop: Frans Nielsen lægger skøjterne på hylden efter sæsonen

37-årige Frans Nielsen er i gang med karrierens sidste sæson, fortæller herningenseren til hockeytinget.dk

Udgivet:19. januar 2022, 15.38

Læsetid:2 minutter

Frans Nielsen oplevede et karrierehøjdepunkt i sin barndomsby, da han spillede VM 2018 i Jyske Bank Boxen. Her jubler herningenseren efter den afgørende straffeslagsscoring i åbningskampen mod Tyskland. Foto: Flemming Hansen

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

1 år siden

ISHOCKEY En legende i dansk ishockey og herningensisk idrætshistorie siger stop.

Når denne sæson er forbi, indstiller Frans Nielsen karrieren.

Det fortæller den mangeårige landsholdsstjerne og NHL-profil til ishockeysitet Hockeytinget.dk.

- Beslutningen tog jeg lige efter sidste sæson. Med udsigten til et tredje barn (født i december 2021, red.) og en fremtid med børnene i Skandinavien, så gav det bare god mening. Samtidig kunne jeg for første gang mærke, at motivationen til den lange sommertræning ikke var den samme. Vi snakker om få procenter, men det var første gang, at jeg mærkede det, og stillede mig selv spørgsmålet, og det gjorde beslutningen let, siger Frans Nielsen til Hockeytinget.dk.

37-årige Frans Nielsen bliver af mange ishockeyfolk kaldt "isbryderen", fordi det var ham, der i januar 2007 brød isen til verdens bedste ishockeyliga. Han blev den første dansker i NHL.

Han opnåede 949 kampe i NHL, før han sidste år vendte tilbage til Europa og skrev kontrakt med tyske Eisbären Berlin.

Lige nu kan han se frem til nyt, stort højdepunkt i karrieren. Han er nemlig udtaget til det danske landshold til vinter-OL i Beijing i februar. Det er Danmarks første deltagelse ved vinter-OL i ishockey.

Samtidig skal sæsonen sluttes godt af i den tyske DEL-liga.

- Vi havde lyst til et sidste eventyr, selv om det er et kortere af slagsen. En europæisk storby med internationale børnehaver, og en klub, der er kendt for at være gode til at få tingene til at fungere uden for isen. Kombineret med mange kampe til at skærpe OL-formen, og den korte afstand til Danmark og Sverige, så er det et godt sted at slutte, siger Frans Nielsen.

Sådan så Frans Nielsen ud, da han for 22 år siden spillede for Herning. Når sæsonen slutter, indstiller han karrieren. Foto: Michael Svenningsen

Herningenseren har misset de seneste seks kampe for Eisbären Berlin, efter at han 28. december blev ramt i hovedet i en udekamp mod Kölner Haie. Men han forventer snart at være klar igen - og OL er ikke i fare.

- Jeg har haft lidt hovedpine har i januar, når jeg forsøgte at træne, så det er trukket lidt ud, og der er ingen grund til at tage chancer så tæt på OL. Men jeg er snart klar, og OL burde ikke være i fare, siger Frans Nielsen til ishockeysitet.

Nielsen har været en del af en vild udvikling i dansk ishockey, og han var også på holdet, da Danmark spillede sig op i VM's fineste selskab, A-gruppen, for 20 år siden.

Gennem årene nåede Frans Nielsen at spille ni VM-turneringer med det danske landshold.

Frans Nielsen

Født 24. april 1984 i Herning (37 år)

Gift med svenske Moa Sjölander. Sammen har parret tre børn

Position: Center

Klubkarriere:

Herning IK/Herning Blue Fox 1989-01

Malmö, Sverige 2001-05

Timrå IK, Sverige 2005-06

Bridgeport, USA 2006-08

New York Islanders, USA (NHL) 2006-16

Detroit Red Wings, USA (NHL) 2016-21

Eisbären Berlin, Tyskland 2021-