Overenskomsten er vigtig for fodboldspillere

Udgivet:12. juli 2014, 20.24

Læsetid:2 minutter

Erik Sviatchenko

Af Erik Sviatchenko,

fodboldspiller i FC Midtjylland

Overenskomst Da jeg som 14-årig kom til FC Midtjylland som ungdomsspiller, var det naturligvis med drømmen om en dag at kunne leve af det, jeg elsker - nemlig at spille fodbold. Jeg sled og kæmpede i flere år, inden jeg endelig fik chancen som yderste mand i truppen. Det var hårdt, men sjovt og det var det den største oplevelse da jeg endelig fik min debut i superligaen.

Igennem mine ungdomsår, hvor jeg kæmpede for at nå toppen, oplevede jeg flere skader. Det er jo en del af livet som fodboldspiller - det har jeg senest mærket her i foråret. Men hver gang, jeg er blevet ramt af en skade, har jeg takket være min overenskomst stadig fået løn og fået betalt min behandling.

Det er også på grund af min overenskomst, at jeg har pension og feriepenge. Ligesom det er tilfældet for alle andre danskere, der arbejder under en overenskomst. Vores overenskomst som fodboldspillere er ikke meget anderledes end alle andre overenskomster - det handler om løn, ferie, løn under sygdom, pension og uddannelse. Den bliver forhandlet af vores fagforening, Spillerforeningen, med vores arbejdsgiveres organisation, Divisionsforeningen.

Netop nu er vores overenskomst ved at blive genforhandlet, og der er en risiko for, at vi har konflikt for alle fodboldspillere på kontrakt fra 1. august. Jeg håber naturligvis, der kommer en løsning, for jeg vil gerne spille fodbold. Men der skal ikke være nogen tvivl om, at vi som fodboldspillere står solidarisk sammen i vores fagforening, på tværs af klubber. Foldbold er en holdsport - også når det kommer til overenskomstforhandlingerne.

Overenskomsten er altafgørende for de unge talenter, de deltidsprofessionelle og spillerne i de mindre klubber. Den sikrer en minimumsløn, så det er muligt at leve, mens man kæmper sig op i rækkerne og den sikrer løn under sygdom, hvilket er helt afgørende for fodboldspillere.

Vi håber på en løsning - men indtil da står vi sammen.