Midtjysk industri-offensiv: Køber fire svenske fabrikker

Overfladekoncernen DOT i Fasterholt har overtaget alle aktiviteter i Pohlinvest med fire varmforzinkningsfabrikker i Sverige

Udgivet:21. januar 2022, 16.59

Læsetid:2 minutter

Med opkøbet af Pohl­invest har DOT nu seks varm­forzinknings­fabrikker i Sverige. Foto: PR-foto

1 år siden

INDUSTRI Med opkøbet af Pohlinvest forstærker DOT sin position på det svenske marked, da man nu også kan tilbyde varmforzinkning i byerne Halmstad, Rydsgård, Lysekil og Säffle. De tilkøbte fabrikker supplerer de nuværende i Sölvesborg og Eskilstuna og bringer DOT endnu tættere på de svenske kunder, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Alle Pohlinvest-medarbejdere fortsætter i deres job, og den hidtidige ejer, Stig Pohl, vil fremover udgøre ledelsen sammen med Henrik Steen-Jørgensen, der er administrerende direktør i DOT. Sidstnævnte ser overtagelsen som en stor tillidserklæring.

- Vi er stolte over at Stig Pohl har valgt os til at drive hans livsværk videre. Vi har den største respekt for dét Stig har opbygget. En koncern med en solid kultur og et fantastisk engagement, som vi vil bevare og udvikle sammen med de passionerede medarbejdere, siger Henrik Steen-Jørgensen.

Han tilføjer, at man glæder sig til at kunne tilbyde et optimalt setup med mange lokale aktører. Med tilføjelsen af de fire fabrikker er DOT tæt på at have et landsdækkende netværk af varmforzinkningsvirksomheder i Sverige, hvilket vil udmønte sig i en endnu bedre service til de mange fælles kunder.

Medarbejderne var vigtigst

Pohlinvest blev stiftet af Harald Pohl, Stig Pohls far, i 1936 som Pohls Industrier. Koncernen begyndte i 1970´erne at fokusere på varmforzinkning, hvilket i dag er kerneområdet. Stig Pohl glæder sig over aftalen med DOT, og især over at medarbejdernes fremtid er sikret bedst muligt.

- Det har været det vigtigste for mig. Vi har aftalt, at vi sammen vil skabe et stærkt svensk firma med afsæt i nordiske værdier. Vores trofaste medarbejdere har altid været en del af Pohl-familien, og sådan vil det fortsat være, siger Stig Pohl.

Oppe på 11 fabrikker

Med opkøbet råder DOT-koncernen nu over 11 fabrikker i Sverige og Danmark. Tiltaget forstærker koncernens full-service partner strategi inden for alle former for overfladebehandling og korrosionsbeskyttelse af stål. Med et finmasket logistiknetværk og et konstant fokus på kvalitet og leveringssikkerhed er man endnu bedre rustet til at agere i et konkurrencepræget marked.

- Vi vil være hele Sveriges foretrukne leverandør af overfladebehandling. Med Stig Pohl og hans fabrikker som en del af DOT har vi et solidt udgangspunkt, siger Henrik Steen-Jørgensen.

Parterne er enige om ikke at oplyse købssummen.

DOT-koncernen beskæftiger over 500 medarbejdere i Danmark og Sverige. I Danmark har man fabrikker ved hovedsædet i Fasterholt samt i Vildbjerg, Ferritslev, Køge og Skanderborg.

Fra venstre mod højre ses økonomidirektør for DOT, Nicolai Christensen, den hidtidige ejer af Pohlinvest, Stig Pohl, DOT-direktør Henrik Steen-Jørgensen og Per Kristensen, der er bestyrelsesformand for DOT. Foto: PR-foto