Tidligere HIH-fløj skifter til Tyskland

Trine Østergaard skifter til tyske Bietigheim efter sæsonen. Der bliver hun genforenet med en anden tidligere HIH-fløj

21. februar 2020, 12.41

Der var tårer i øjenkrogen, da Trine Østergaard i 2017 sagde farvel til FCM Håndbold for at skifte til Odense. Nu drager den hurtige fløjspiller videre til tysk håndbold og BBM Bietigheim. Foto: Tom Laursen

HÅNDBOLD I 10 år havde Trine Østergaard hjemmebane i Ikast, men fra næste sæson spiller den hurtige fløjspiller i tysk håndbold.

Trine Østergaard skifter til de tyske mestre, BBM Bietigheim, hvor hun har skrevet under på en toårig kontrakt.

Bietigheim beskriver på sin hjemmeside den 28-årige østjyde som en af verdens bedste på højre fløj.

- Jeg er lykkelig og stolt over at blive en del af Bietigheims hold fra næste sæson. I mine øje er den regerende tyske mesterklub en professionel og spændende klub med mange gode spillere.

- Jeg glæder mig til at spille i den tyske liga og få mange nye udfordringer. De vil hjælpe mig med at udvikle mig som spiller og forhåbentlig opnå store ting med holdet og klubben, siger Trine Østergaard til sin nye klubs hjemmeside.

Erstatter verdensmester

Hun skal erstatte den hollandske verdensmester Angela Malestein på højre fløj i den tyske mesterklub.

- Med Trine Østergaard og Amalie Berger råder vi også i den kommende sæson over en fremragende duo på højre fløj. Angela Malestein ønsker vi efter seks succesfulde sæsoner i klubben det bedste for hendes nye udfordringer i udlandet, siger Gerit Winnen, sportsdirektør i BBM Bietigheim.

Den danske landsholdsfløj har siden 2017 spillet for Odense Håndbold, men ledelsen i den fynske klub har meldt ud, at den vil ændre ganske meget på trupsammensætningen i næste sæson.

Kan blive genforenet med Woller

I Bietigheim bliver Trine Østergaard genforenet med en anden tidligere Ikast-fløj, Fie Woller. De to udgjorde i flere år en stærk fløjduo i Herning-Ikast Håndbold, som i de år hed FCM Håndbold. Fie Woller har dog kontraktudløb efter denne sæson.

Trine Østergaard har spillet 117 A-landskampe. Hun vandt tre danske mesterskaber, tre danske pokaltitler samt EHF Cup og EHF Cup Winners Cup med FCM Håndbold. I 2014 var Østergaard i Final4 i Champions League med Ikast-klubben.