Sådan gik det: FCM tager et kæmpe guldskridt med 2-1-sejr over FCK

Efter aftenens topopgør har FCM nu 11 point ned til FC København

28. juni 2020, 19.10

Sory Kaba bragte FCM foran 1-0. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

FODBOLD Nu må det næsten ikke kunne gå galt. FC Midtjylland er efter en 2-1-sejr over FC København i Parken hele 11 point foran de nærmeste rivaler i guldkampen, og der resterer blot seks spillerunder af mesterskabsspillet. Det betyder, at mesterskabet kan blive afgjort, når FCK kommer på besøg på MCH Arena torsdag 9. juli

Til dagens kamp havde FCM Frank Onyeka tilbage efter karantæne, og han blev endnu en gang hovedperson. Ikke kun for en flot defensiv indsats. Det var ham, der drev bolden frem, da »ulvene« bragte sig på 1-0 efter 32 minutters spil i første halvleg. Hans afslutning blev halvklaret, og så var Sory Kaba hurtigt over returbolden, som han nemt sendte i mål.

En helt fortjent føring til FCM, der spillede klart bedst i første halvleg.

FCK overtog

Efter pausen overtog FCK fuldstændig spildominansen, men der blev skabt meget få chancer ned mod Jesper Hansens mål.

FCK måtte satse, og det udnyttede FCM’erne. Awer Mabil sendte indskiftede Lasse Vibe af sted i venstre side, og Vibe afsluttede selv og gjorde det til 2-0 i kampens 86. minut.

Det lignede en afgørelse, men da Paulinho var så uheldig kort efter at score selvmål, fik man alligevel en hektisk og spændende afslutning.

Joel Andersson ville sparke bolden bæk i eget straffesparksfelt, men ramte Paulinho, der ikke kunne nå at løbe bolden op, inden den gik i nettet.

Det gav anledning til en hektisk tillægstid, hvor københavnerne dog ikke fik scoret mere. Dermed kunne midtjyderne juble over endnu en flot udesejr i denne sæson og tage et stormskridt mod guldet.

Næste kamp for FCM er ude mod FC Nordsjælland næste søndag.

Mod slutningen af kampen var der debut i Superligaen til 18-årige Oliver Sørensen.

Herunder kan du genlæse kampen i vores liveblog.