Chokeret over valgresultat i Herning Kommune

26. november 2021, 11.46

Erling Askjær Jørgensen. Foto: Flemming Hansen

ÆLDREPOLITIK Folkebladets chefredaktør opfordrer i onsdagsavisen til, at vi, der ofte skriver læserbreve, og andre, skal fortsætte med at fylde på /deltage i debatspalterne. Tak for opfordringen.

Jeg er chokeret over, at Venstre alene fik flertal til at fortsætte den ældrefjendske politik, Venstre har stået for i Lars Krarups borgmesterperiode.

En gigantisk annoncekampagne og voldsomme mængder af indlæg fra Venstre-kandidaterne. Helt fint, at Folkebladet tager imod alle læserbreve og debatindlæg, men reklamens magt er stor, og de sidste tre uger før valget, var Folkebladet massivt klistret til med annoncer fra de mange Venstre- kandidater.

Og selvsagt skal folkebladet tage imod alle de annoncekroner, de får mulighed for at indkassere. Jeg må blot konstatere, at Venstre i Herning stod uhyggeligt stærkt, med mange kandidater og kolossal mange annoncekroner. Dette er demokratiets spilleregler, og vælgerne tog ikke notits af, at vi andre gjorde opmærksomme på, hvorledes Venstre i Herning Kommune, mishandler vi ældre. Ja, oveni endda, at Venstre-vælgerne også selv risikerer at blive ældre. Ja, selv Dorte West kan forhåbentlig selv blive en ældre dame om 20-30 år.

Hvis Herning Folkeblad ønskede at grave dybere i min påstand om, at Herning Kommune er ældrefjendsk, så er man velkommen til at sende en journalist ud til mig og få dokumentationerne med hjem til redaktionen. Det drejer sig eksempelvis om en 94-årig mand, der blev enkemand for to år siden. Han har nu i et år søgt om at få lov til at bo på et plejehjem i Herning. Blankt afslag. Vi har ingen pladser, siges det.

Opgaven til journalisterne på Herning Folkeblad er at optælle og offentliggøre, hvor mange plejehjemspladser der er i Herning Kommune, og hvor mange der har været, både før og efter kommunesammenlægningen, og så sammenholde dette med antal ældre år for år

Personligt er jeg hylende bange for ikke at kunne være selvhjulpen en dag, og så ikke at kunne komme på plejehjem. Situationen for vi ældre er utryghed og utryghed. Det chokerede mig, at Venstres gigantiske reklamebrøl i valgkampen kvalte denne realitet. Knud Nielsen fra Nye Borgerlige sagde tingene korrekt i sit indlæg i avisen 22. november.

Indlæser debat