Et år med lysfester

6. december 2019, 13.18

I lidt over et år er der hver måned blevet holdt lysfest for humanisme ved Kærshovedgård. Foto: Tom Laursen

Bording I mere end et år har der været holdt månedlige lysfester ved Udrejsecenter Kærshovedgård, der ifølge arrangørerne skal gøre opmærksom på den »forfærdelige tilsidesættelse af humanisme og næstekærlighed« på stedet.

»Vi er en gruppe af borgere, som er meget bekymrede over disse forhold. Både fordi vi kender mange af de mennesker, der udsættes for disse forhold, og regner dem for venner, hvis ve og vel betyder meget for os. Og fordi det på mere principiel vis er en meget foruroligende udvikling for Danmark som nation, at vi i den grad udøver forskelsbehandling af mennesker på baggrund af etnicitet, bevidst går til kanten af internationale konventioner, udhuler retssikkerheden og skaber skel og splid blandt befolkningen«, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Lysfesten foregår om aftenen ved Kærshovedgård. Talerne er Lise Von Seelen, medlem af Etisk Råd og tidligere leder af Center for Torturofre samt Karin Vestergaard, tidligere præst i Ikast og Faurholdt. Der vil desuden være kurdisk musik.