Pernille Harder sætter dansk målrekord i nem storsejr

Pernille Harder har ikke tænkt sig at nøjes med 66 landsholdsmål, men hun glæder sig over sin rekord

16. september 2021, 22.43

Pernille Harder kan kalde sig alletiders mest scorende landsholdsspiller efter sin fuldtræffer mod Malta. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

FODBOLD Pernille Harder fra Tulstrup ved Ikast havde en godkendt torsdag aften i Viborg.

Det danske kvindelandshold i fodbold bankede Malta med 7-0, og den danske stjerne skrev sig selv ind i historien, da hun scorede til 4-0.

Det var nemlig hendes danske landsholdsmål nummer 66, og det betød, at hun nu kan kalde sig den mest scorende landsholdsspiller nogensinde.

Men hun har ikke tænkt sig at stoppe.

- Det bliver ikke fejret. Jeg skal score endnu flere mål, så der ikke er nogen, der slår den (rekorden, red.), siger Pernille Harder kækt og med et smil på læben til DR1.

Chelsea-spilleren har nu lagt Merete Pedersen bag sig på alletiders topscorerliste på landsholdet. Den tidligere profil scorede 65 mål i rødt og hvidt.

Og selv om Pernille Harder er en beskeden kvinde, som ikke vil fejre sin rekord, så tillod hun sig at glæde sig over den.

- Det var dejligt. Det er en stor rekord at få, og jeg er glad for at være her, hvor fansene er. Det var fantastisk, siger Pernille Harder, der i interviewet måtte overdøve et larmende menneskehav på stadion i Viborg.

Danmark vandt som sagt med 7-0, og flere af målene faldt efter dødbolde.

- Vi straffede dem på hjørnespark og var klart bedre. Det var lige før, vi vandt 8-0, siger Pernille Harder.

Danmark skal i kamp igen i næste uge, hvor Aserbajdsjan venter på udebane i den anden kamp i kvalifikationen til VM i New Zealand og Australien i 2023.

/ritzau/

Indlæser debat...