Brexit-millioner: Første skridt på vejen mod fremtidens fiskeri i Danmark

Udgivet:10. marts 2023, 12.08

Læsetid:2 minutter

Asger Christensen. Foto: Pr-foto

Af Asger Christensen medlem af Europa-Parlamentet for Venstre

7 måneder siden

FISKERIAFTALE I weekenden landede en fantastisk nyhed. Kompensationen for tab af kvoteværdi bliver endelig tilgængelig for de danske fiskere, der blev hårdt ramt og mistede deres kvoter på grund af Brexit.

Søren Gade begyndte arbejdet for Brexit-erstatning i fiskeriudvalget, inden jeg overtog stafetten med rollen som næstformand.

Jeg har undervejs haft et godt samarbejde med fiskeriminister Jacob Jensen og Margrethe Vestager. Derfor glæder det mig meget, at aftalen nu endelig er på plads. Det betyder dog ikke, at mit arbejde med fiskeriet nu sættes i bero.

Tværtimod skal vi først og fremmest sørge for, at pengene kommer helt ud til fiskerne. De kan nemlig ikke bruge politiske løfter til noget som helst. Der er købmandsregninger, der skal betales.

For det andet skal vi være sikre på, at brexit-midlerne bliver udbetalt på den rigtige måde, så fiskerne ikke skal gå og være nervøse.

Jeg vil fortsat følge sagen og gøre mit for, at alle, der mistede kvoter i forbindelse med Brexit, får den kompensation, de har ret til.

2023 er et nøgleår for fiskeriet med udsigt til flere spændende tiltag. Derfor skal vi lægge Brexit bag os og se fremad.

Henover sommeren og efteråret er der penge på vej til kystfiskeri, grøn omstilling og forskning.

Derudover giver Fiskerikommissionen i efteråret sit bud på et økonomisk, socialt og miljømæssigt bæredygtigt fiskeri.

Derfor er det vigtigt, at vi ikke læner os tilbage og hviler på laurbærrene. I stedet må vi trække i arbejdstøjet både på nationalt og europæisk plan.

Fremtiden for dansk fiskeri skal på plads, og der er brug for gode rammevilkår.

Vi skal understøtte erhvervet, mens vi fortsætter arbejdet med den grønne omstilling.

Det gør vi ved at investere i innovation og nye teknologier, der kan være med til at understøtte udviklingen i det bæredygtige fiskeri.