Kæk Steinlein om Marcondes: 15 mål vil også være ok

FCM-direktør Claus Steinlein er begejstret for klubbens nye offensiv-es

2. september 2019, 22.33

Claus Steinlein har i årevis været en beundrer af Emiliano Marcondes som fodboldspiller. Her til aften kunne FCM-direktøren præsentere det teknisk dygtige offensiv-es som ny spiller i FCM. Foto: Jørn Just

FODBOLD Det er lige før, man kan tale om en impulshandel, så stærkt er det gået. Men FC Midtjylland var aldrig i tvivl om, at Emiliano Marcondes vil blive en klar gevinst.

FC Midtjylland indgik her til aften en lejeaftale med den tidligere Superligatopscorer frem til nytår, og den aftale glæder klubbens administrerende direktør, Claus Steinlein.

- Vi snakker tit om tilvænningstid, når vi henter nye spillere. Men det her er jo »plug-and-play«. Emiliano kender jo det hele i forvejen. Når vi siger, at vi skal til Lyngby næste gang, så ved han allerede, hvordan der ser ud, hvilke spillere de har, og præcis hvordan det bliver. Han er klar til at gøre en forskel med det samme, siger Claus Steinlein til Herning Folkeblad.

Den 24-årige offensivallrounder har i årevis imponeret FCM-direktøren. Allerede som ungdomsspiller var Marcondes et navn, alle kendte, og en spiller mange beundrede.

- Emiliano har hele pakken. Han har altid scoret masser af mål, men han arbejder samtidig hårdt for holdet. Han har et fantastisk spark - også på dødbolde. Han har fart, han har teknik, han har det hele, vurderer Claus Steinlein.

I efteråret 2017 var Emiliano Marcondes en af de mest lysende stjerner i Superligaen. Han var suveræn topscorer i ligaen, da han i januar 2018 skiftede til Brentford.

- Han scorede jo 17 mål på en halvsæson sidst, han var i ligaen. Nu får han kun fire måneder, så 15 mål vil også være ok, griner FCM-direktøren med den kækhed, han er kendt for.

Kun få dages forhandling

Lejeaftalen er kommet i stand på ganske få dage. Det er bare 10 dage siden, Gustav Wikheim hørte om interessen fra Al-Fateh i Saudi-Arabien, og først for få dage siden begyndte FCM dialogen med Brentford om lejemålet. For en stund blev muligheden for en permanent transfer også drøftet.

- Heldigvis er der jo nogle gode folk i Brentford, der er til at snakke med, så vi fandt en god løsning for alle parter. Det her er godt for Emiliano Marcondes, det er godt for Midtjylland, og det bliver også godt for Brentford, vurderer Claus Steinlein.

FCM har ingen købsoption på Marcondes, så som udgangspunkt skal spilleren tilbage til Brentford 1. januar.

- Der kan ske meget på kort tid i fodbold. Nu har vi tid til at undersøge vores muligheder på markedet, og så må vi se, hvor vi står til den tid. I første omgang har vi i hvert fald fået en god fodboldspiller, fastslår FCM-direktør Claus Steinlein.

Emiliano Marcondes

Født 9. marts 1995 i Hvidovre (24 år)

Position: Offensiv allrounder

Højde: 182 centimeter

Klubkarriere:

-2010: Hvidovre

2010-2017: FC Nordsjælland, 120 kampe og 38 mål

2018-2019: Brentford FC (England), 31 kampe - 0 mål

2019-: FC Midtjylland

Udvalgte meritter:

42 U-landskampe og 10 mål for Danmark

Var topscorer i Superligaen, da han i januar 2018 blev solgt til Brentford