Fylder 90 år: Hun savner sin ugentlige fitness

Hun har stillet mange herningenseres sult - og lækkersult - som både bager-ekspedient, kantinedame og i Torvets pølsevogn. Fredag fylder Rita Hagelskjær Flensborg 90

12. januar 2021, 09.59

Rita Hagelskjær Flensborg har gennem tiden stillet mange herningenseres sult - og lækkersult. Fredag 15. januar fylder hun 90 år. Foto: Privatfoto

FØDSELAR Rita Hagelskjær Flensborg, Herning, fylder fredag 15. januar 90 år. Hun er vokset op på landet, og både som barn og ung lå det i kortene, at hun skulle blive der.

Men sammen med sin mand, Jens, flyttede hun i 1964 til byen, og en del herningensere har med tiden mødt hende som ansigtet i pølsevognen på Torvet, i "Tutten" på CF-kasernen, bag disken i svømmehallens cafeteria, i bagerbutikken på H.P. Hansens Vej og ikke mindst i svineslagteriets kantiner.

Rita Hagelskjær Flensborg blev født på en gård i Favrholt og voksede op i en tid, hvor det fra barnsben forventedes, at der skulle hjælpes til både ude og inde. Trods evner for det boglige blev det kun til syv års skolegang hver anden dag i "den stråtækte".

Hendes forældre flyttede efter krigen til en gård i Isenvad, hvor Rita fortsat hjalp til, indtil hun i 1953 blev gift med sønnen fra nabogården, Jens.

Trods det unge pars fælles drøm om at flytte til byen, blev det i første omgang besluttet, at de skulle overtage Jens’ fødegård efter hans mor. Først i 1964 flyttede de Herning med ønsket om at give deres to døtre mulighed for en bedre skolegang, end de selv havde fået.

Rita Hagelskjær Flensborg fandt hurtigt arbejde i Herning, og var gennem 30 år bag disken i forskellige job med fokus på mad - alle steder udnyttede hun sin flair for tal og hovedregning, og kasse og kontoudtog stemte altid på kroner og øre.

Rita Hagelskjær Flensborg gik på førtidspension i 1995. Hun mistede sin mand i 1999 og sin ældste datter i 2018 - begge efter længere tids sygdom.

Rita Hagelskjær Flensborg er på mange måder aktiv og savner for tiden den ugentlige fitnesstime i Koloritten, men hun tager i stedet cyklen eller går en tur.

Hun kører også stadig bil og er ikke bleg for at køre til Aarhus for at holde jul med sin yngste datter og svigersøn.

En fast rutine er at nærlæse Herning Folkeblad for at holde sig opdateret. Derudover følger hun interesseret med i håndbold og fodbold på tv - både i den hjemlige liga og i særdeleshed, når der spilles landskampe.

Fødselsdagen fejres "corona-venligt" med den allernærmeste familie i hjemmet.

Læs også