Har du en kandidat i maven: Ringkøbing-Skjern Kommune fortæller om arbejdet i byrådet

Ringkøbing-Skjern Kommune ønsker at give kommende kandidater en indføring i livet som kommunalpolitiker

7. august 2021, 07.07

Ved informationsmødet i Rådhus­hallen i Ringkøbing kan nye kandidater bliver introduceret til arbejdet som kommunal­politiker. Blandt andet vil Hans Pedersen fra Kristen­demokraterne fortælle om at være ny i byrådet. Foto: PR-Foto

RINGKØBING-SKJERN Ny affaldsordning, infrastrukturen i Søndervig, industri 4.0, udviklingsplaner for områdets byer, skolestruktur, ældrepleje, opgradering af rute 15 og indarbejdelse af FN’s Verdensmål.

Byrådsarbejde spænder vidt, men hvordan er de politiske arbejdsgange på rådhuset, og hvad er Ringkøbing-Skjern Kommune egentlig for en butik?

Det er de overordnede temaer til informationsmødet onsdag 18. august, hvor borgmester Hans Østergaard (V) åbner aftenens program med en velkomst, oplyser Ringkøbing-Skjern Kommune i en pressemeddelelse.

Herefter vil kommunaldirektør, Jens Peter Hegelund Jensen, give en kort »overflyvning« over kommunens væsentligste tal og fakta.

- Meget af det politiske arbejde foregår i udvalgene, og derfor har vi spurgt alle udvalgsformænd, om de ville introducere udvalgets arbejde og give eksempler på emner og sager, de har forholdt sig til i indeværende byrådsperiode, siger kommunaldirektør Jens Peter Hegelund Jensen.

Også byrådsmedlem Hans Pedersen fra Kristendemokraterne har sagt ja til at fortælle om livet som nyvalgt byrådsmedlem.

Til sidst er der cafe-arrangement, hvor mødets deltagere har mulighed for at gå rundt og tale nærmere med udvalgsformænd og fagchefer på de områder inden for kommunen, de særligt måtte interessere sig for.

Det er først og fremmest nye byrådskandidater, mødet er beregnet for - uanset om man allerede er på en liste eller ønsker at komme på en liste. De politiske partier vil helt sikkert benytte informationsaftenen til at spotte, om der er personer, som endnu ikke er opstillet på nogen liste, for derved at afklare, om deres politiske ideologi kunne være noget for den enkelte kandidat.

Mødet afholdes onsdag 18. august i rådhushallen i Ringkøbing. Det er nødvendigt at tilmelde sig på forhånd.

Ved kommunalvalget 16. november skal der lokalt vælges 29 medlemmer til byrådet.

Indlæser debat...