Venstre er med til at sikre over 10 millioner kroner til Sangens Hus

Udgivet:24. marts 2023, 12.35

Læsetid:1 minut

Dorte West, borgmester Herning Kommune, og folketingsmedlem Mads Fuglede, begge Venstre

Af Mads Fuglede og Dorte West. henholdsvis folketingsmedlem og borgmester i Herning Kommune begge for Venstre

2 måneder siden

KULTUR Venstres kulturpolitik handler i sin essens om at skabe gode rammer for, at dansk kultur kan udvikle sig og nå ud til så mange mennesker som muligt. Det gælder også sangen, og derfor har vi i Venstre og resten af regeringen forlænget bevillingen til Sangens hus i 2 år med i alt 10,2 millioner kroner. Det medvirker til, at den nationale kulturinstitution Sangens Hus, som har bosted i Herning, kan fortsætte de vigtige arbejde med at udbrede sangen til danskerne.

Sangens Hus er et kulturelt fyrtårn i Herning. Det er udsprunget af Den Jyske Sangskole i Herning og er i dag en national kulturinstitution med sangkraftcentre over hele landet, hvor man i løbet af de seneste år har udbredt og fremmet sangen i Danmark.

Sangens Hus har siden dets åbning gjort en forskel for mange mennesker rundt omkring i landet, både i Herning og i andre kommuner landet over. Det mener vi, Sangens Hus fortsat skal have mulighed for at gøre. For sang skaber fællesskab, øger trivslen og giver glæde til danskerne, fra de yngste til de ældste borgere. Grundtvig forstod, at sang er en vigtig del af vores kultur og afgørende for vores fællesskab. Det gør vi også i Venstre.

Sangen har en unik evne til at samle os. Derfor har den været en vigtig del af dansk kultur igennem århundreder og under covid-19 samlede »fællessang« os alle.

I Venstre er vi glade for, at støtten forlænges. Sangens hus er en vigtig kulturinstitution, der sætter Herning på Danmarkskortet og skaber fællesskab, glæde og sammenhold lokalt og nationalt.

Læs også
Stadig på finansloven: Et lettelsens suk på Sangens Hus Stadig på finansloven: Et lettelsens suk på Sangens Hus
Læs også
Stadig på finansloven: Et lettelsens suk på Sangens Hus

Indlæser debat