Ingen skal vokse op i fattigdom

Udgivet:24. juni 2022, 13.44

Læsetid:1 minut

Christian Juhl. Foto: Steen Brogaard

Af Chrsitian Juhl folketingsmedlem for Enhedslisten

AFTALE Det glæder mig, at det er lykkedes at lande en aftale med regeringen om at minimere børnefattigdom i Danmark. Det skete efter hårde forhandlinger, selvom det burde være klart for enhver, at ingen børn bør vokse op i fattigdom i et rigt land som vores.

Det giver alvorlige følger at børn og unge lever blot få år i fattigdom. Det ved forhåbentligt alle.

Det kan undre, at det skulle tage tre år at lave aftalen, men det skyldes, at socialdemokraterne stadig lader sig presse af de borgerlige partiers kyniske mantra om, at man kun kan få fattige mennesker i arbejde ved at skabe så dårlige økonomiske forhold som muligt - uden hensyn til deres børn. Og ikke mindst deres diskriminerende holdning om, at flygtninge og indvandrere skal presses til det yderste og leve under uhyre fattige vilkår.

I disse år, hvor forskellen på rig og fattig stiger og stiger, bør socialdemokraterne gøre sig fri af det borgerlige tankegods. Det bør være en socialdemokratisk mærkesag at fjerne al børnefattigdom.

Ydelsesaftalen er et godt skridt mod et mere lige samfund. Det glæder mig, at aftalen finansieres ved at pengene tages fra de mest privilegerede i vores samfund.

Aftalen løfter knap 10.000 børn ud af fattigdom. Men det er ikke alle. Ydelseskommissionen angav sidste år, at der er 46.000 fattige børn i Danmark - og den aktuelle inflation gør uden tvivl tallet større.

Ingen børn vælger deres forældre. Alle børn har ret til en god og tryg start på livet.

Enhedslistens mål var i sidste valgkamp, at ingen børn skal leve i fattigdom.

Det bliver også målet for den kommende valgkamp. Vi stopper ikke, før vi er helt i mål.

Indlæser debat