Se karaktererne: Brasser var bedst i FCM’s pokalsejr

FC Midtjylland tog det første stik i pokalsemifinalerne mod SønderjyskE. Men det holdt umådeligt hårdt mod en slidstærk modstander. Se Folkebladets karakterer til FCM-spillerne her

8. april 2021, 19.14

Evander Ferreira vendte tilbage fra karantæne og spillede sin første fodboldkamp i tre uger. Brasilianeren var ofte involveret, når FCM fik sat sine få gode offensive situationer op. Foto: Flemming Hansen

FODBOLD Det blev aldrig nogen skønforestilling, men FC Midtjylland fik et godt udgangspunkt til returopgøret i semifinalerne i Sydbank Pokalen. De danske mestre vandt 1-0 over sidste års pokalvindere fra SønderjyskE på et mål af Sory Kaba.

Her kan du se Folkebladets karakterer til Kaba og kompagni:

Jesper Hansen - 7

Et clean sheet taler for sig selv for en keeper. Det tidligere førstevalg gav dog en enkelt usmart returbold efter et indlæg fra Anders K. Jacobsen. Fint indgreb forhindrede friløber til Rilwan Hassan.

Læs også
FCM’s comeback-keeper erkender: EM-pladsen er langt væk
+Abonnement

Japhet Sery Larsen - 7

God energi i den unge forsvarer, som tilmed kom til FCM’s bedste mulighed i første halvleg, da han rev sig fri til et hovedstød. Defensivt solid - både som back og senere i midterforsvaret. Det lover godt.

Erik Sviatchenko - 7

Forsvarsmæssigt sætter han sjældent en fod forkert og heller ikke i går. Der var dog et par lange afleveringer ud i intetheden, vi gerne havde undværet.

Alexander Scholz - 6

Leverede solidt markeringsarbejde, men skinnede ikke helt så meget i øjnene i det opbyggende spil, som han nogle gange gør. (ud 66’)

Ailton Ferreira Silva - 5

Fik slet ikke sat sine offensive færdigheder i spil i første halvleg. Efter pausen var der enkelte glimt - uden at det var pragende . Defensivt tabte han et par gange livlige Emil Holm af syne.

Frank Onyeka - 6

Tog sig sine ture og herretacklinger med SønderjyskE’s Mpindi. Fyldte godt på midtbanen. Men den dynamik, han tidligere har vist med bolden, var fraværende. (ud 66’)

Evander Ferreira - 8 (kampens spiller)

Næsten alle farlige situationer gik gennem brasilianerens fødder. Nøglen var at få ham på bolden fremme på banen. Lagde op til målet med et kvikt udført frispark og serverede flere gode bolde til de offensive spillere. Arbejdede i øvrigt også fornuftigt uden bold.

Læs også
Evander om matchvindende pokaltræffer: Endelig lykkedes det
+Abonnement

Anders Dreyer - 6

Der var både lys og skygge fra den vævre tekniker. Var med i flere chancer. Burde have scoret til 2-0 små ti minutter før tid.

Júnior Brumado - 5

Den store brasser lå som en hængende angriber fra start, og det fungerede ikke ret godt. Victor Mpindi og det sønderjyskE-midterforsvar lukkede ham ned på skift. Gjorde det bedre, da han blev rykket frem i front og havde også et par gode clearinger ved defensive dødbolde.

Gustav Isaksen - 5

Var noget uvant placeret på venstrekanten, og derfra fik han for sjældent udnyttet sin fart og sine driblefærdigheder. Skabte ikke meget. (ud 66’)

Sory Kaba - 7

Guineaneren stod for dagens vigtigste aktion, da han smart løb sig fri og scorede, mens halvdelen af SønderjyskE-holdet stod med ryggen til eller på flade fødder ved et frispark. Skarpt udnyttet. Indtil da havde han ellers ikke fået meget at arbejde med. (ud 66’)

Læs også
Tidligere FCM-back trods pokalnederlag: Vi er stadig i live
+Abonnement

Indskiftere:

Pione Sisto - 6

Indgik i det fine opstil til en af FCM’s største chancer, da Anders Dreyer burde have scoret til 2-0. Gjorde sit arbejde begge veje, men blev ikke selv målfarlig. (ind 66’)

Nicolas Madsen - 6

Faldt ind på midtbanen uden tilvænningstid og knoklede for kollektivet. Men mere blev det heller ikke til. (ind 66’)

Joel Andersson - 6

Svenskeren overtog højrebacken fra Sery Larsen og gjorde det solidt og uden dikkedarer. (ind 66’)

Lasse Vibe - 7

Stærkt indhop. Vibe skabte liv med god bevægelighed og blik for holdkammeraterne. Det kunne have været sjovt at se ham som den hængende angriber fra start. (ind 66’)

Karakterskala:

10: Landsholdet og udlandet kalder

9: Fremragende kamp

8: Dominerende og vigtig

7: Stærk præstation

6: Godkendt indsats

5: En dag på kontoret

4: Plads til forbedring

3: Meget lidt fungerede

2: Skulle være blevet hjemme

1: Skandaløs indsats

Indlæser debat...