Redningsplan for MCH på plads: Herning Kommune køber det meste af MCH Arena

Herning Kommune køber tre ud af fire tribuner på MCH Arena - Agromek køber en del af de kommercielle faciliteter på den fjerde tribune

15. juni 2020, 14.36

Foto: Flemming Hansen

HERNING Medlemmerne af Økonomi- og Erhvervsudvalget i Herning Byråd har mandag siddet i møde på Hotel Eyde for at nå til enighed om en redningsplan for MCH.

Resultatet af mødet er, at Herning Kommune overtager tre af de fire tribuner på MCH Arena. Købsprisen er 51,5 millioner kroner.

Dermed får MCH, som i øjeblikket ejer stadion, tilført likviditet på et tidspunkt, hvor selskabet er presset på grund af de mange corona-aflysninger.

Derudover køber Agromek, som er den anden aktionær i MCH, en del af de kommercielle faciliteter på den fjerde tribune for 10 millioner kroner.

Aftalen er mandag 15. juni godkendt i Økonomi- og Erhvervsudvalget, og den er 22. juni på dagsordenen i Herning Byråd.

- Herning Kommune får først og fremmest det ud af det, at Messecenter Herning består. Det betyder, at kongrescentret, messecentret, fodboldstadion og Jyske Bank Boxen består som aktiver for Herning med den kæmpe ekstraomsætning, det giver for Herning og hele Midt- og Vestjylland, fortalte Lars Krarup til Herning Folkeblad kort efter mødet.

Pengene finder Herning Kommune i den såkaldte udviklingsfond.

Herning Kommune har haft ekstern ekspert-bistand fra Deloitte for at sikre, at prisen for tribunerne er den rette, og at alle detaljer overholder gældende lovgivning. Efter kommunalfuldmagten må en kommune gerne drive et fodboldstadion og stille anlægget til rådighed for professionelle fodboldklubber.

Det ser man i en lang række danske kommuner, som har et superligahold - for eksempel Aarhus, Aalborg, Silkeborg og Esbjerg.

Læs MCH-direktørens reaktion på aftalen:
MCH-direktør om redningsplan: - Det giver os luft til at fortsætte det hårde arbejde
Abonnement