11. sejr på stribe: HCM knækkede bundholdet til sidst

Førerholdet HC Midtjylland måtte slide for de to point hjemme mod FIF

Udgivet:28. november 2021, 16.37

Læsetid:2 minutter

Mikkel Madsen og HCM måtte slide og slæbe i søndagens hjemmekamp mod FIF, men topholdet bevarede den imponerende sejrsstime. Foto: Tom Laursen

Ole Bitsch
Journalist| obi@herningfolkeblad.dk

HÅNDBOLD HC Midtjylland hentede den ventede pligtsejr, men førerholdet i 1. division måtte på ekstra hårdt arbejde i søndagens hjemmekamp mod FIF.

HCM-mandskabet vandt ganske vist med 30-21 i Klink & Jensen Arena - også kendt som Sportscenter Herning - men det var først i slutningen af anden halvleg, at favoritterne for alvor fik trukket fra gæsterne, som frister en tilværelse i bunden af den næstbedst håndboldrække.

Ved pausen førte de herningensiske værter med 14-11, men undervejs i første halvleg manglede der til tider gnist og skarphed over hjemmeholdet. Defensiven stod solidt, mens HCM-offensiven måtte slide for scoringerne - med fem solomål fra Sebastian Wistoft Jensen som undtagelsen.

Medvirkende til modgangen var FIF’s bevægelige og fysisk stærke 6:0-forsvar og ikke mindst et misbrugt straffekast samt en række store og åbne chancer, som HC Midtjylland sendte i paraderne på københavnernes atletiske keeper, Magnus Kjærsgaard Petersen.

Et andet bud på det manglende flow hos topholdet var frustrationerne over den bemærkelsesværdige linje, som kampens dommerduo, Kim Borup og Allan Theils, lagde for dagen.

Da der var spillet 18 minutter havde herrerne med fløjterne uddelt fire gule kort og seks udvisninger - tre til hvert hold - i en på ingen måde hårdt spillet kamp, hvor HCM’s Kasper Kvist og Sebastian Wistoft brokkede sig til henholdsvis en advarsel og en udvisning.

Læs også på sportherning.dk
<span>HCM-træner trods storsejr:</span> Vi var under par i 40 minutter <span>HCM-træner trods storsejr:</span> Vi var under par i 40 minutter
Læs også på sportherning.dk:
HCM-træner trods storsejr: Vi var under par i 40 minutter

I anden halvleg skulle HC Midtjylland igen løbe maskinen i gang. Målmand Nicolai Mortensen gjorde sit, men FIF’erne fortsatte med at holde forspringet nede på tre og fire mål - også i de faser, hvor HCM-holdet egentlig spillede sig frem til flere store muligheder, men der manglede koncentration i afslutningerne.

Kasper Kvist udbyggede forspringet til 21-16 med et kvarter igen, men et par HCM-fejl betød, at udeholdet fra Frederiksberg kunne reducere til 18-22.

I matchens sidste 10 minutter var der dog ikke tøven hos 1. divisions førerhold. Tempoet og kvaliteten blev skruet op, og da FIF samtidig løb tør for fart og kræfter, endte det med en række scoringer og en storsejr til HC Midtjylland.

HCM-topscorer mod FIF blev Sebastian Wistoft Jensen, der nettede ni gange.

HC Midtjyllands næste opgave er sat til fredag 3. december, hvor modstanderne på udebane er HEI Skæring.