Trods ny skade: HCM sikrer comeback-sejr mod HEI

Før sidste spillerunde har HC Midtjylland stadig chancen for oprykningskampe

11. april 2021, 16.56

Frederik Hummelmose gjorde et stærkt indhop mod slutningen af kampen. Foto: Tom Laursen

HÅNDBOLD HC Midtjylland var søndag eftermiddag på besøg i den nordlige Aarhusforstad Skæring til opgøret i næstsidste spillerunde mod HEI, Skæring.

HCM spillede for at holde snor i Ajax, der ligger på den tredjeplads, der giver en oprykningskamp mod nummer to, der bliver Skive.

Med en sejr på 25-22 sikrede Herning-mandskabet, at der stadig er alt at spille for i sidste runde på lørdag. Her møder HCM hjemme SUS Nyborg, mens Ajax skal til Otterup.

Læs også
HCM-træner efter dramatisk uafgjort: - Offensiv satsning virkede bedre til træning
+Abonnement

Hjemmeholdet kom foran 3-1, men så overtog HC Midtjylland initiativet. Det på trods af en skade til den formstærke bagspiller Marcus Abildgaard, der i et gennembrud slog knæet og måtte hjælpes ud til behandling. Han kom ikke siden på banen. Herning-mandskabet er i forvejen hårdt ramt af skader i bagkæden og er i den sidste del af sæsonen blevet hjulpet af Troels Aagaard, der ellers havde stoppet karrieren.

Men HCM kom alligevel foran 5-3 og 7-4. Et par afbrændere betød dog, at HCM ikke fik slået et afgørende hul. Det betød, at HEI i stedet kunne vende 9-11 til en pauseføring på 12-11 efter en noget uskøn og ujævn halvleg.

HCM fulgte med

I anden halvleg holdt HEI længe føringen, men gæsterne gav ikke slip. Med godt 10 minutter tilbage kom Frederik Hummelmose på mål i stedet for Nicolai Mortensen, og med en stribe gode redninger var han med til at vende kampen.

Mikkel Madsen bragte HCM på 22-21 og 23-22. Blot 13 sekunder efter målet til 23-22 kunne Mathias Rousku slå kontra og afgøre kampen til 24-22. Hjemmeholdet tog en sidste timeout, men Ryan Zinglersen tropper kom ikke op med noget, der kunne vende kampen. Jakob Aaquist scorede i stedet det sidste mål til 25-22.

Et flot comeback til et presset mandskab. Mikkel Madsen blev dagens HCM-topscorer med syv mål, mens Jakob Aaquist nåede op på fem "kasser".

Indlæser debat...