Udsatte unge ser teater

Via en donation kan bosteder og sociale tilbud vise streamet ungdomsforestilling fra Team Teatret

7. april 2021, 10.56

»Hey Lin« livestreames til udsatte unge og andre intesserede tre dage efter påske. Foto: Asmus Kromann Bork

HERNING I disse dage sender Team Teatret den nye forestilling »Hey Lin« ud i virkeligheden som livestreamet ungdomsteater.

Forestillingen, der er produceret sammen med Kolding Egnsteater, er beregnet til unge i udskolingen og på ungdomsuddannelser. Den beskæftiger sig med den identitetsdannelse og det mylder af tanker, der fylder i et ungt hoved.

Skoler, unge og mange andre vil se med via den adgang, de har købt til streamingen. Enten via gruppesalg eller almindeligt køb på hjemmesiden, hvor alle interesserede kan få adgang til den digitale teatersal.

- Live-streamingen gør det nemt for skoler, efterskoler, gymnasier og mange andre, over hele landet at se med, fordi de ikke skal transportere sig til Herning. Men via skærmen kan også unge, der måske ikke bryder sig om være mange sammen, få oplevelsen af ungt, relevant teater. Derfor har vi arbejdet på at kunne række endnu længere ud, siger teaterleder Dorthe Bébe i en pressemeddelelse.

Bank støtter

Handelsbanken har givet en donation til Team Teatret, der gør det muligt at tilbyde gratis adgang til streamingen for udsatte og sårbare unge i Herning og Ikast-Brande Kommune.

Det har flere taget meget godt imod, og det betyder for eksempel, at ungdomsrådgivningen Headspace tilbyder sine brugere en teateroplevelse, ligesom unge borgere tilknyttet Skiftesporet og Skovlyset ser med.

Også unge tilknyttet socialpsykiatrien i Ikast-Brande Kommune mødes til streaming, og socialindsatsen i Herning Kommune har også unge borgere, der kan nyde godt af tilbuddet.

- Det er dejligt, at Handelsbanken har ønsket at bidrage til, at endnu flere unge kan opleve levende scenekunst i denne mærkelige tid. Scenekunst, der kan skabe genkendelse, refleksion og fælles oplevelser, også selvom det foregår hjemme foran skærmen eller i fællesrum, siger teaterleder Dorthe Bébe.