Ny angriber på plads i FCM: Indeholder klassiske FCM-dyder

25-årige Astrit Selmani er FC Midtjyllands nye angriber. Han ankommer på en lejeaftale med købsoption

Udgivet:31. januar 2023, 22.34

Læsetid:2 minutter

Astrit Selmani jubler over en af sine scoringer for Hammarby. Angriberen spillede halvandet år for Stockholm-klubben, før han blev solgt til Hapoel Beer Sheva for 10 millioner svenske kroner sidste sommer. Foto: Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

1 måned siden

FODBOLD Bare halvanden time før transfervinduet smækker, kan FC Midtjylland nu endeligt bekræfte sin nye angriber.

25-årige Astrit Selmani skifter fra israelske Hapoel Beer Sheva på en lejeaftale med købsoption. Spydspidsen er født og opvokset i Sverige, men spiller på A-landsholdet for Kosovo.

- Astrit er en dygtig presspiller, som besidder en enorm aggressivitet. Han indeholder mange af de klassiske FCM-dyder, og han skal være med til at gøre vores udtryk endnu tydeligere, siger sportschef Svend Graversen i en pressemeddelelse.

Læs også
<span>Tidligere FCM-topscorer drager til Wales:</span> En god mulighed for ham <span>Tidligere FCM-topscorer drager til Wales:</span> En god mulighed for ham
Læs også:
Tidligere FCM-topscorer drager til Wales: En god mulighed for ham

Astrit Selmani havde spillet hele karrieren i Sverige, indtil han sidste sommer blev solgt fra Hammarby til Hapoel Beer Sheva for 10 millioner svenske kroner - svarende til 7,5 millioner danske kroner.

Han står noteret for 26 mål i 63 kampe i Allsvenskan.

- Han har en tilstedeværelse i boksen, som kan blive værdifuld for os. Han bringer en ny dimension i offensiven. Astrit figurerede højt i Smartodds-systemet, da han spillede i Hammarby, og med ham får vi en spændende angriber, der skal konkurrere med Frederik Heiselberg og Júnior Brumado, siger Svend Graversen.

Læs også
<span>Tysk klub afviser salg:</span> FCM må droppe polsk angriber <span>Tysk klub afviser salg:</span> FCM må droppe polsk angriber
Læs også:
Tysk klub afviser salg: FCM må droppe polsk angriber

Den 25-årige angriber blev matchvinder, da Hammarby i 2021 vandt den svenske pokaltitel i straffesparkskonkurrence. Han satte nemlig det sidste spark i nettet, mens Hammarby-keeper David Ousted sørgede for straffesparkskonkurrencens eneste redning.

- I den svenske pokalfinale i 2021 viste Astrit, at han kan stå for et tungt pres, da han havde en stor andel i Hammarbys pokaltriumf. Han er ikke bange for at gå forrest, når der er allermest på spil, siger Svend Graversen.

Den nye angriber nåede 22 kampe for Hapoel Beer Sheva, men halvdelen af dem var som indskifter, og han scorede blot tre mål for den israelske klub.

Læs også
<span>Egyptisk midtbanespiller til FCM:</span> Powerfuld og dynamisk spiller <span>Egyptisk midtbanespiller til FCM:</span> Powerfuld og dynamisk spiller
Læs også:
Egyptisk midtbanespiller til FCM: Powerfuld og dynamisk spiller
Astrit Selmani

Født 13. maj 1997 i Malmö, Sverige (25 år)

Position: Angriber

Klubkarriere:

Malmö FF, Sverige -2010

Kulladals FF, Sverige 2010-13

BK Olympic, Sverige 2014-15

Ängelholm, Sverige 2016

Kristianstad FC, Sverige 2016-17

FC Rosengård, Sverige 2017-18

Torns IF, Sverige 2018-2019

Varbergs BoIS, Sverige 2019-21

Hammarby, Sverige 2021-2022

Hapoel Beer Sheva 2022-2023

- FC Midtjylland (leje) 2023

Udvalgte meritter:

Svensk pokalvinder 2021

5 A-landskampe for Kosovo

Indlæser debat