KPC køber sig ind i entreprenørfirma

Herning-virksomheden har købt 20 procent af Q-Construction i Aarhus

24. juni 2020, 14.52

Bestyrelsesformand og medejer af Q-Construction, Poul Bærentsen (t.v.), og administrerende direktør og medejer, Morten Rankenberg, glæder sig over aftalen med KPC. Foto: PR-foto

OPKØB Udviklings- og entreprenørselskabet KPC har købt 20 procent af virksomheden Q-Construction, oplyser parterne i en pressemeddelelse. Meldingen er, at samarbejdet mellem KPC og Q-Construction er blevet formaliseret forud for flere fælles projekter, der ligger i pipelinen i de kommende år.

KPC-koncernen er i forvejen medejer i entreprenørselskabet Raundahl & Moesby i Aarhus samt TN Udvikling i Aalborg. Ifølge administrerende direktør Bo Knudsen er der god timing i endnu et opkøb.

- Vi ser en fordel i at investere i Q-Construction, fordi der er tale om en veldrevet virksomhed med en talentfuld organisation. Der er god kemi mellem KPC og Q-Construction, og vi ser en strategisk værdi i at formalisere samarbejdet mellem os. KPC har i de senere år investeret i en række virksomheder, og vi ser det som den rigtige model til at øge vores samlede portefølje, siger han i pressemeddelelsen.

En drømmepartner

Administrerende direktør, medejer og stifter af Q-Construction A/S, Morten Rankenberg, ser også med stor begejstring på aftalen.

- Vi har fået en drømmepartner i KPC. De er dygtige til at drive deres forretning, og med deres store erfaring og ballast vil de kunne hjælpe os med yderligere vækst. Vi forventer at fortsætte Q-Constructions vækstrejse i årene frem og den firedobling af omsætningen, vi har set i de seneste fire år skal bringe os til en milliard omsætning i 2023/2024, siger han og uddyber:

- Det har været vigtigt for os at finde en partner, der ønsker at investere i os og ikke at drive virksomheden. Vi ønsker at fortsætte ledelsen af Q-Construction og udvikle den i de kommende år. Samtidig giver ejerskabet os mulighed for at løse projekter for KPC i fremtiden, og det er vi meget glade for.

KPC er storebror i forholdet, da Herning-virksomhenden sidste år havde en omsætning på 2,8 milliarder kroner, mens omsætningen i Q-Construction var på 360 millioner kroner. Q-Construktion har 35 medarbejdere og har fokus på blandt andet bæredygtige boligprojekter.