Pape ser fremad efter vigende målinger: Jeg har fået skrammer

Søren Pape siger, at han har fået skrammer, men ikke er blevet såret, efter sagerne om hans nu eksmand.

Udgivet:06. oktober 2022, 07.37

Læsetid:2 minutter

Kort efter, at valgkampen blev udskrevet onsdag, holdt statsministerkandidat Søren Pape Poulsen pressemøde ved Storkespringvandet i København. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

KØBENHAVN Overfor Viborg Stifts Folkeblad sætter De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, ord på hvordan han har været påvirket af de seneste ugers turbulens.

Til sagerne om eksmanden Josue Medina Vasque siger partiformanden kort:

- Jeg er ikke såret, men jeg har fået skrammer.

Han understreger over for avisen, at han mener, han har håndteret det, han har skullet privat, og at hans fokus nu er 100 procent på det kommende valg.

I samme periode, som medierne har gravet sager frem fra Papes fortid, har meningsmålingerne været vigende.

I den seneste måling lavet af analyseinstituttet Voxmeter for Ritzau står De Konservative til at få 11 procent af stemmerne. I en måling fra den 5. september stod Konservative til at få 16,2 procent af stemmerne.

Pape understregede onsdag, hvor valget blev udskrevet, at han trods målingerne mener, at valget falder på et godt tidspunkt for De Konservative. Det samme gør han over for Viborg Stifts Folkeblad.

- Vi skal nok rejse os, og man skal lige huske, at målingerne stadig viser, at vi står til en markant fremgang, siger han.

Ved folketingsvalget i 2019 kom De Konservative ind med 6,6 procent af stemmerne.

Søren Pape Poulsen er fortsat omgivet af sager, der handler om hans eksmand. Senest har en periode fra Papes tid som justitsminister, hvor eksmanden blev slået i byen fyldt i medierne.

Flere partier har ønsket det undersøgt, om Pape spillede en rolle i, at gerningsmanden blev fængslet og sigtet for hadforbrydelser, selv om politiet dengang på stedet vurderede, at episoden kunne klares med en bøde.

Søren Pape har flere gange afvist, at han har blandet sig i sagen eller forsøgt at påvirke den retlige proces.

Flere partier - heriblandt De Radikale, Enhedslisten og Dansk Folkeparti - ønsker sagen undersøgt.

/ritzau/