Den selvkørende borgmester takker af

Efter at have deltaget i det kommunalpolitiske spil i 24 år, heraf 16 som borgmester, manglede Carsten Kissmeyer nye udfordringer

21. december 2017, 14.16

- Jeg har egentlig lyst til at arbejde mange år endnu, men så skal det også være sådan, at jeg tænker; »hold da op, hvad er det, jeg møder i morgen«, siger Carsten Kissmeyer. Foto: Flemming Hansen

Ikast-Brande Da den lokale presse et stykke inde i julemåneden møder Carsten Kissmeyer (V) i hjørnekontoret for at lave et afskedsinterview, inden han efter 16 år som borgmester sadler op og rider mod Viborg og regionsrådet, har han ikke styr på, hvor mange dage, han har tilbage som kommunens førstemand.

- Det er ikke noget, jeg går op i, bemærker han.

Det er ingen hemmelighed, at Carsten Kissmeyer de seneste tre, fire måneder, heller ikke har været nede i detaljerne vedrørende styringen af Ikast-Brande.

Han har haft travlt til anden side.

- Den regionale valgkamp er den mest intensive valgkamp, jeg har oplevet. En af årsagerne er, at det blev lidt en præsidentvalgkamp. Anders Kühnau og undertegnede har siden engang i september og fuldstændig intensivt siden 1. oktober - ofte flere gange om dagen - optrådt sammen et eller andet sted i regionen, forklarer den afgående borgmester, og tilføjer:

- Der er nogen, der spørger, hvordan jeg har det, når nu jeg ikke blev formand for regionen. Men det var jo inden for det udfaldsfelt, jeg vidste, der var. Og jeg må sige, at jeg har det faktisk ganske fortrinligt. Ser vi på valgresultatet, er vi er den region i kongeriget, der klarede sig anden bedst i Venstre-sammenhæng. Vi er suverænt det parti, der har fået flest personlige stemmer. Jeg har fået det andet højeste personlige stemmetal, men det er ikke kun mig, der har fået et godt valg.

Bjerge af poster...

Læs denne artikel

- og alle andre på Herning Folkeblad fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben