Succesfuld iværksætter: Fra 0 til 25 ansatte på fem år

Thomas Pedersen glæder sig over den store vækst, han på fem år har haft med Fiks IT i Ikast

3. august 2020, 19.43

Thomas Pedersen vil gerne favne bredere end it-support og tilbyder også at assistere med økonomisystemer og forretningsudvikling. Foto: PR-foto

VÆKST Fra enkeltmandsvirksomhed til 25 ansatte. Sådan har rejsen udviklet sig for Ikast-firmaet Fiks IT, der leverer it-løsninger til små og mellemstore virksomheder. Med årlige vækstrater på 50-60 procent er det gået stærkt, siden Thomas Pedersen etablerede Fiks IT i slutningen af 2015.

- Væksten vidner om, at der er efterspørgsel efter det, vi leverer, siger direktør Thomas Pedersen.

Han gik fra en stilling som konsulent og partner i Jysk Data Center, inden han tog springet for at skabe et firma efter sit eget hjerte.

Der skulle være fokus på hurtig hjælp og nærhed i forholdet mellem Fiks IT og kunderne. Og naturligvis på stabil drift af kundernes netværk, beskriver han i en pressemeddelelse.

- Jeg ville gerne gøre det enklere for mindre virksomheder at lade en ekstern partner stå for deres netværksdrift, sikkerhed, support, og hvad vi ellers tilbyder. Vi skal være tilgængelige for kundens behov, og vi vil ikke binde nogen til os. Man skal kun være kunde hos os, hvis man er tilfreds med vores ydelse.

Ingen binding

Han forklarer, at forretningen bygger på det, man kalder it-sourcing. Det betyder, at en virksomhed i en hvilken som helst branche kan overlade alt, hvad der har med deres it-drift at gøre, til et professionelt it-firma.

- Desværre er der mange forbehold ved at tage dette skridt, og det skyldes blandt andet IT-branchen selv: Man vil ofte meget gerne binde sine kunder for tre-fem år, og det er ikke altid helt tydeligt, hvad aftalerne indeholder. Derfor ender kunder af og til med store ekstraregninger, som de ikke forstår. Det skal vi væk fra, for det ødelægger tilliden og giver vores branche et blakket rygte, mener Thomas Pedersen.

1. august er medarbejder nummer 25 begyndt hos Fiks IT. I starten af 2020 udvidede man med en afdeling på Sjælland, hvor der indtil videre er ansat en sælger og en supportmedarbejder.

Overvejer navneskift

Fiks IT er på mange måder vokset fra sit navn, og derfor arbejder man nu på at finde et nyt, som bedre dækker virksomhedens koncept.

- »Fiks IT« var et supersmart navn, da vi startede: Kort, nemt at huske og med ordspillet på IT. Men det antyder også, at vi er sådan nogen, der sidder og reparerer computere, og det har vi faktisk aldrig gjort, siger Thomas Pedersen.

I virkeligheden vil Thomas Pedersen gerne helt væk fra at definere sin virksomhed som et it-firma. Udover rådgivning tilbyder man nemlig også økonomisystemer, ressourceplanlægning og forretningsudvikling.

- Vi vil gerne signalere for omverdenen, at vi kan tage ansvar for mange aspekter af vores kunders virksomhed. Vi vil inspirere dem og skabe vækst gennem bedre brug af teknologi. Vi vil vokse og vækste sammen med dem. Og vi kan hjælpe med stort set det hele. På nær en kantineordning, konstaterer Ikast-iværksætteren.