Fra Lokal Avisen: Timring har noget på hjerte

Både en ny vandresti og en renovering af torvet i Timring er på vej

13. januar 2021, 14.16

Søen er ikke færdig endnu, og den bliver først fyldt med regnvand, når kloaksepareringen er afsluttet. Jeanette Fris satser på, at der kommer en sti rundt om søen. Foto: Henrik Lind Jørgensen

TIMRING Det småsner og det er koldt. Lige nu er det vanskeligt at forestille sig et tidspunkt, hvor folk hygger på Timrings torv eller går tur.

Men det gør folk, og Aktiv Timring - som er byens samlende forening - vil gøre de muligheder endnu bedre.

- I forbindelse med kloaksepareringen i byen, får vi en helt ny sø. Den bliver ikke så stor, men den bliver stor nok til, at det er oplagt at etablere en sti rundt om søen. Sammen med en eksisterende stiforbindelse mellem Vildbjerg og Timring, og en yderligere stiforbindelse rundt i byen, drømmer vi om, at vi kan lave en »Hjertesti«, siger Jeanette Fris, som er hovedbestyrelsesmedlem i Aktiv Timring.

Hun tilføjer, at en sti om den endnu helt tomme sø vil være en rekreativ mulighed både for borgere i almindelighed og for institution og skole i særdeleshed, da Timring Læringscenter er storforbruger af naturen.

- Derfor er læringscentret også inde over planerne på grund af mulighederne for at bruge sådan en sti til bevægelse, siger Jeanette Fris.

Møbler og ideer

Aktiv Timring ønsker også, at torvet midt i byen bliver »peppet op«.

- I forbindelse med kloakeringsarbejdet skal torvet graves op. Det er en anledning til at få det renoveret i samarbejde med beboerne. Vi har en både snakket med Thors Design om, at han kan præsentere nogle af sine udendørsmøbler på torvet, og Gamax (en brugskunstbutik, der er nabo, red.) kan også komme med inspiraton til, hvordan det skal se ud, siger Jeanette Fris.

Hun mener, at både Hjertesti og det nye torv betyder helt vildt meget. Især i disse tider.

- 2020 har vist os, hvor meget folk går ture, og hvor meget, de mødes i det fri. Så er det vigtigt med nogle steder, hvor vi kan være ude sammen, siger hun.

- Det grønne område ved torvet kan også blive en del af Hjertestien, hvor der måske bliver opstillet nogle udendørs motionsredskaber, siger Jeanette Fris.

Torvet midt i Timring bliver allerede brugt, men det trænger til at blive peppet op, mener Jeanette Fris. Foto: Henrik Lind Jørgensen