Butiksbygninger er solgt: Efter 70 år på arbejdsmarkedet vil tæppemand fra Ikast på pension

1. maj er det slut med Ikast Tæppe- og Gulvcenter på Eli Christensens Vej. Den 79-årige indehaver vil på pension og har solgt bygningerne

19. februar 2020, 19.05

Jens Christian Skibbild Olesen runder i september de 80 år. Så nu må det være tid til at gå på pension. Han har derfor solgt de bygninger, hvor han i 22 år har drevet Ikast Tæppe- og Gulvcenter. Foto: Thomas Vang Nielsen

IKAST »Ophørs-salg« står der på skilte ved de mange varer i Ikast Tæppe- og Gulvcenter på Eli Christensens Vej.

- Jeg har solgt butikken, så 1. maj går jeg på pension, fortæller den 79-årige indehaver, Jens Christian Skibbild Olesen.

Ifølge BBR-registret ligger der på den 1493 kvadratmeter store grund en privatbolig på 160 kvadratmeter, en garage på 56 kvadratmeter og et erhvervslokale på 420 kvadratmeter.

Køberen ønsker ikke at melde sine planer for bygningen ud lige nu, men der kan afsløres så meget, at det ikke er en tæppehandler, så varelageret skal væk.

- For mig handler det nu om at få solgt de sidste varer, og det går faktisk stærkt i øjeblikket, siger Jens Christian Skibbild Olesen, der havde sin debut på arbejdsmarkedet for 70 år siden.

- Jeg kom som niårig ud at tjene på en gård i Faurholt, siger den 79-årige, der blev født i Vorgod-Barde 16. september 1940.

Åbnede butik som 57-årig

Han var egentlig godt på vej til et liv i landbruget, men skiftede spor og gik i lære hos Borup Jensens Boligtekstil i Skive, hvor han lærte det meste, der var værd at vide om gulve, tæpper og gardiner, samt hvordan man monterede de forskellige sager.

Senere blev han ansat i Faurholt Tæppelager, og det var her, han begyndte at overveje at begynde for sig selv.

Det skete for 22 år siden - da Jens Christian Skibbild Olesen var 57 år.

God og solid kundekreds

Der blev kigget på adresser i både Herning og Ikast, men valget faldt til sidst på ejendommen på Eli Christensens Vej, der tidligere husede Spenders Gulvbelægning.

- Jeg kørte min forretning i samme ånd som ham med kvalitet og god service, fortæller Jens Christian Skibbild Olesen, som de første mange år boede til leje.

I 2014 købte han bygningerne.

Gennem årene har Ikast Tæppe- og Gulvcenter haft en god og solid kundekreds.

- Jeg har lagt tæpper i mange hjem, og kunderne har anbefalet mig til andre, siger Jens Christian Skibbild Olesen med en velfortjent stolthed i stemmen.

Den kommende pensionisttilværelse skal tilbringes i Silkeborg, hvor han bor med sin hustru.

- Vi har hus, have, drivhus og køkkenhave. Min kone var tidligere på året så uheldig at falde og få brud på begge ben. Nu sidder hun i kørestol, så hende skal jeg også have tid til at pusle lidt om, fortæller Jens Christian Skibbild Olesen.

- Jeg har været medlem af hjemmeværnet i over 50 år, hvor jeg blandt andet er med til at lave trafikregulering. Det fortsætter jeg med; så får jeg fysisk aktivitet. Så der er nok at gå i gang med.