Redaktionen er corona-forladt

14. marts 2020, 06.05

Redaktionschef Jette Bentsen. Foto: Flemming Hansen

LUKKET De første bogstaver til denne »Ugen på tryk« skrev jeg først på ugen. De handlede om noget helt andet og blev overhalet af virkeligheden.

For onsdag aften lukkede statsminister Mette Frederiksen (S) nærmest Danmark ned.

Også på Folkebladet betød det store ændringer på redaktionen.

Vores ledelse var heldigvis forberedt. Allerede tidligere på ugen var der iværksat tiltag, der blandt andet betød, at enkelte medarbejdere var sendt hjem for at arbejde, og nye rutiner var indført i kantiner. Her spiste vi onsdag på skift, vi fik vores mad øst op, og vi sad med stole imellem os, da frokosten blev indtaget.

Så da Mette Frederiksen talte onsdag aften, var vi lidt klar. Ikke mange timer gik der, før det var besluttet, at langt hovedparten af bladets journalister og fotografer fremadrettet sidder hjemme og arbejder.

Så vi ikke render rundt på redaktionen og smitter hinanden - og efterfølgende måske smitter nogle kilder, der ikke er helt så robuste.

Skal vi ud i verden - og det skal journalister og fotografer jo, når de skal passe deres arbejde - er budskabet klart: Tænk jeg nu om og pas på jer selv og kilderne.

Med andre ord husk på alle de gode råd om ingen håndtryk, masser af sprit og hold afstand, når man taler sammen.

Så torsdagsavisen blev den første avis, der blev produceret fra virkelig mange forskellige matrikler. Hver især sad vi derhjemme med en computer og skrev eller redigerede sider.

Det har jeg aldrig prøvet før i mine knap 23 år som journalist, og det er ikke nemt, skal jeg hilse at sige.

Så vi øver os fortsat i det. For de fleste af os er jo vant til at sidde samlet på første sal i mediehuset i Østergade.

Ja, mange sider faktisk i samme redaktionslokale, så beskeder kan uhindret fyge gennem luften.

Det kan vi så ikke nu. Og sjældent har min mail-boks og min Messenger-konto bimlet og bamlet, som da vi torsdag formiddag skulle skrue en torsdagavis sammen.

Selv meget små arbejdprocesser kan tage tid. Hver eneste gang man fandt en slåfejl, man ikke lige kunne forstå, hvad den skulle rettes til, måtte man maile eller ringe til journalisten.

Det tager tid.

Eller hvad med de situationer, hvor beskeder ikke bliver givet videre til rette matrikel. Jo, en udfordring var det på førstedagen.

Men vi øver os, og jeg er fortrøstningsfuld i forhold til, at vi nok skal få det lært. Vores håb er, at I læsere ikke har lagt alt for meget mærke til bøvlet, når torsdag- og fredagsavisen er landet ude hos jer.

For selv om corona har ramt Danmark, vil vi altså stadig gerne på Folkebladets redaktion levere lokale nyheder med kvalitet til print og til online - både de mange corona-historier og alt det andet, der trods alt også kan skrives om.