Fermaten-leder med i kunstfond: Vi skal nok give den en skalle for den her del af landet

Udgivet:27. januar 2022, 07.56

Læsetid:1 minut

Rikke Andersen er blevet en del af Den Jyske Kunstfonds bestyrelse. Foto: Tom Laursen

HERNING Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen har netop udpeget bestyrelsesledere og bestyrelsesmedlemmer for de to Regionale Kunstfonde, som er Øernes Kunstfond og Den Jyske Kunstfond.

Sidstnævnte har fået fornøjelsen af Rikke Andersen, som til daglig er spillestedsleder på Fermaten.

Den Jyske Kunstfond og Øernes Kunstfond har til formål at støtte både udviklingen af kunstmiljøer og økonomisk bæredygtige kunstvirksomheder i fondenes geografiske område. Fondene er med til at sikre, at kunststøtten når ud i hele landet. Det hele handler om en geografisk balance i kulturlivet. Og netop derfor, er Rikke Andersen rigtig glad for at være tiltrådt som bestyrelsesmedlem:

- Nu jeg selv er spillestedsleder i en by, der hverken er København eller Aarhus, så ved jeg, hvor meget støtten i de mindre byer betyder. For mig er det egentlig meget enkelt. Uanset hvor i landet, man bor, skal man kunne opleve god kunst og kultur, og det sker kun hvis kulturinstitutioner og de udøvende kunstnere får noget støtte, siger hun i en pressemeddelelse.

Bredt sammensat bestyrelse

I Den Jyske Kunstfond bliver det Jakob Bonderup, der tiltræder som bestyrelsesformand. Han arbejder til dagligt som forstander på Engelsholm Højskole, og så er han også tidligere alment medlem af bestyrelsen.

Det andet bestyrelsesmedlem, som foruden Rikke Andersen binder sløjfe på bestyrelsen, er Trine Bang, der er direktør for Kulturmødet Mors.

- Jeg ser enormt meget frem til at arbejde sammen med både Jakob og Trine. Jeg synes, vi er en god, forskelligartet sammensætning. Jeg tror, jeg taler på alles vegne, når jeg siger, at vi nok skal give den en skalle for den her del af landet, siger Rikke Andersen.