Nickelback i Boxen: Feststemning, frieri og Foo Fighters

Verdens mest hadede rockband viste sig at være en flok elskelige musikalske charmetrolde

9. september 2016, 00.22

Nickelback gav den gas i Boxen. Foto: Henrik Ole Jensen

Kultur Hjemme i vores hus har musikanlægget en playliste med rockmusik. En eller anden - jeg har lovet ikke at nævne hvem - havde pludselig puttet numre med Europe, Bon Jovi og Nickelback med på listen, og det gav i ugevis anledning til stor debat om, hvad rockmusik egentlig er.

Især Nickelback deler vandene. Her i huset og på verdensplan. Deres giga-hit »How you remind me« er jo et solidt rocknummer, men man skal godt nok ikke søge længe på internettet for at opdage at millioner og atter millioner af rockfans hader Nickelback af et godt hjerte - man behøver blot taste de første fem bogstaver i »hate nickelback« i googles søgefelt, før computeren selv skriver resten og leverer masser af sure hits og onde drillerier om bandet.

En af drillerierne er lidt sød i sin ondskab: Forsanger hos Foo Fighters - og det er rigtig rock - Dave Grohl udtalte, at »hvis man spillede Nickelbacks sange baglæns, ville man kunne høre beskeder fra djævelen. Men endnu værre er det at spille sangene forlæns, for så kan man høre Nickelback«.

»Rock eller ej«-debatten er jo svær at afgøre teoretisk, og som en ægte salomonisk løsning dukkede der pludselig en dato op med en Nickelback-koncert i Boxen. Og lakmus-prøven på, om rock holder eller ej har jo altid været at se og høre det live. Larmer det. Er der noget god spade. Og kan man ikke holde fødderne stille, må man bare svinge med håret og spille luftguitar - det er den afgørende prøve.

Og med det i tankerne var det af sted til Nickelback-koncert. Og det var vi ikke ene om. Tusinder af fans valfartede til Boxen, der havde fået hjælp af en større flok hjemmeværnsfolk for at aftenen kunne glide uden køer.

Masser af kvinder

Mens der til andre rockkoncerter er en overflod af mænd - tatoverede og iklædt slidte t-shirts med Metallica og Iron Maiden - så var det her en yderst blandet skare - endda med kvinder i overtal. Der var enkelte rock-trøjer, men ellers havde folk bare deres pæne festtøj på.

Og fest, det var der. Nickelback levede op til den nordamerikanske tradition med, at når folk har betalt en stor bunke penge, skal der også leveres. Numrene havde fået ekstra bid - onde tunger vil måske sige, at det var ikke så svært - men det rockede og rullede.

Frieri blandt publikum

Og underholdningen kom også fra publikum, da en gut pludselig gik på knæ og friede. Det opdagede bandet og gav hånd til brudeparret - og roste den kommende gom for at fri under en af kærlighedsballederne og ikke den foregående sang - med omkvædet - »You look so much cuter with something in your mouth«.

Bandet hev også en gut op fra publikum - og Nick viste sig at synge en ganske fin »Rockstar«. Forsanger Chad Kroeger måtte konstatere, at hans taktik med til de foregående koncerter at hive den smukkeste pige op ikke altid gav skønsang, så der var high five og drinks til velsyngende Nick.

Stort set mellem hvert andet nummer blev der bællet øl og bundet jägermeister i så store glas, at stemningen på scenen blev en kende løssluppen. Blandt andet erkendte forsangeren, at når han kastede guitarplektere ud mellem hvert nummer, så gik han nu efter at ramme kavalergange - og stor var hans jubel, da han endelig ramte plet - »Right between the tits!« lød det stolt fra forsangeren, der også ramte plet med stemmen. Koncerten blev oprindeligt aflyst, da forsangeren måtte opereres på stemmebåndene, men denne aften var de velsmurte.

Spillede Foo Fighters-nummer

Derfor er det måske lidt ufortjent at slutte med endnu en vits, som Dave Grohl har leveret om aftenens band: »Nickelback kommer ind på en bar... Så er vitsen ikke længere, for det er overhovedet ikke sjovt, når nogen kommer ind på en bar og ødelægger musikken«.

Så galt var det nu ikke denne aften i Boxen. Musikerne kunne deres kram. Publikum levede sig fint med og uddelte highfives efter hvert af de store hits - bandet har så mange af slagsen, at de ikke engang spillede »Lullaby« som ellers er en af puddelrockens herligste små hundehvalpe.

Syret nok spillede Nickelback som ekstranummer »Everlong« - der jo oprindeligt er med Dave Grohl og Foo Fighters.

Det blev leveret ganske hæderligt og uden en eneste kommentar til had/kærligheds-forhold i rockbranchen. Det bundsympatiske band gav den bare gas. Man kan måske nok undre sig over, at et band med så fesne rocksange kan være så populære, men man må faktisk undre sig mere over, hvordan millioner kan hade dem så meget. De var en elskelig flok, der gav folk en solid omgang underholdning på en torsdag aften i Boxen.

Læs også
Video: Derfor elsker vi Nickelback
Læs også
Nickelback »slog søm i« på Murphys