Lokal vinder i et hektisk Grand Prix Herning

Mads Østergaard Kristensen var først over målstregen i et solbeskinnet Grand Prix Herning

Udgivet:29. maj 2021, 16.39

Læsetid:2 minutter

Mads Østergaard Kristensen umiddelbart efter at have vundet Grand Prix Herning. Foto: Tom Laursen

Thomas Damm
Journalist| tbd@herningfolkeblad.dk

CYKLING Mads Østergaard Kristensen (Coloquick) og Magnus Bak Klaris (Team Synch Giant) holdt lørdag eftermiddag lige akkurat det jagtende felt bag sig og skulle afgøre det 195 kilometer lange Grand Prix Herning mellem sig.

Det blev den 23-årige Mads Østergaard, der tog sin karrieres hidtil største sejr - og det tilmed nærmest på hans hjemmebane. Han er født i Varde, men har familie her på egnen og kørte for Herning Cykle Klub både som junior og i sine første seniorår frem til 2019.

En glad og beskidt vinder umiddelbart efter at være kommet i mål. Foto: Tom Laursen

Her tog han et skridt op til kontinentalholdet Coloquick og har nu for alvor fået sit gennembrud. Grand Prix Herning er ikke bare ét af de store løb i Danmark, men er også i år blevet til et UCI-løb, så der kan hentes point til verdensranglisten. Cirka halvdelen af feltet blev udgjort af udenlandske ryttere.

Af sted med 30 kilometer tilbage

De to udbrydere kom af sted med cirka 30 kilometer til mål, da de kørte kontra på et andet udbrudsforsøg. De arbejdede godt sammen og havde på målstregen en forspring på blot to sekunder til Niklas Larsen (Uno-X), der tog tredjepladsen.

Lokale Mads Rahbek (BHS Bornholm) blev nummer 26, små 20 sekunder efter vinderen.

Den arrangerende klub, Herning Cykle Klub, deltog med syv ryttere, men kun Rasmus Byriel Iversen kom igennem anstrengelserne. I det hele taget kom kun 68 af de 175 startende ryttere igennem prøvelserne på grusvejene, der trods masser af regn de seneste dage gav masser af støv fra sig.

Læs også
<span>Inspiration fra Paris-Roubaix:</span> Herning-kunstner skaber tungt trofæ til hårdt cykelløb <span>Inspiration fra Paris-Roubaix:</span> Herning-kunstner skaber tungt trofæ til hårdt cykelløb
Læs også:
Inspiration fra Paris-Roubaix: Herning-kunstner skaber tungt trofæ til hårdt cykelløb

Løbet var hektisk med en række styrt undervejs. Allerede på vej fra Torvet ud til Gullestrup, hvor løbet blev givet frit, var en kommissærbil involveret i et sammenstød, og mod slutningen af løbet styrtede en motorcykel med chauffør og kameramand på det sidste stykke grusvej ved Lund. De blev begge kørt på sygehuset. Piloten med en brækket skulder og kraveben. Kameramanden følte sig lidt svimmel.

Meldingen fra løbsarrangørerne er dagen derpå, at de er ved godt mod.

En rytter styrede på den Den Gyldne Middelvej ved Brande og fik efterfølgende syet en flænge over det ene øje.

Feltet fanget i solen ved Arnborg. Foto: Tom Laursen
På det sidste grusstykke ved Lund var udskilningen sket. Magnus Bak Klaris (t.v.) og Mads Østergaard Kristensen var kommet afgørende afsted. Foto: Tom Laursen

Mere interessant læsning

Sport

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere