Mindeord om den 49-årige cyklist, der er død af kvæstelserne efter trafikulykke ved Haunstrup: En ualmindelig vellidt og respekteret mand

22. september 2020, 12.08

Preben Kjeldsen fra Videbæk blev 49 år. Foto: Lars Stig Madsen, Krifa

MINDEORD Marianne Ehlers, beskæftigelseschef i Krifa, har på vegne af arbejdspladsen sendt mindeord om Preben Kjeldsen, Videbæk. Han var leder af Udbetalingscenter Herning og blev torsdag 1. september voldsomt kvæstet, da han cyklede på vej mod arbejde og blev ramt bagfra af en bil på landevejen mellem Haunstrup og Videbæk. Torsdag 17. september døde Preben Kristensen af sine kvæstelser.

Læs også
Ulykke på hovedvej: Cyklist død af sine kvæstelser
+Abonnement

Preben Kjeldsen blev kun 49 år - af dem var han ansat 29 år i Krifa. Han har igennem årene arbejdet i forskellige afdelinger og haft forskellige opgaver og ansvar. De sidste mange år har han arbejdet som leder, senest i Udbetalingscenter Herning.

Preben udviklede sig til at være en ualmindelig vellidt, afholdt og respekteret chef. Han kunne balancere i det ledelsesfelt, hvor man ikke kun er fagligt dygtig, men også giver plads til medarbejderne, så de fagligt vokser. Han har støttet, skubbet og grebet hver enkelt medarbejder, når det var nødvendigt.

Preben turde også drømme store drømme for udbetalingscentret, og han kæmpede indimellem nogle kampe både med medarbejderne og lederkollegaerne, når han fik en god idé.

Mange medarbejdere har de seneste dage delt anekdoter om Preben med mig, og de fortæller blandt andet, at han kunne være enormt stædig, men at han heller ikke var bleg for at komme retur og ændre en beslutning, hvis ikke den var rigtig. Men oftest var hans ideer gode, og så var det medarbejderne, der måtte give sig.

Jeg har selv kendt Preben i mange år og altid sat utrolig stor pris på hans ihærdighed, faglige kompetencer, dejlige væsen, gode humør og ukuelige optimisme. Det seneste år har jeg arbejdet meget tæt med Preben, og det er en tid, jeg altid vil være dybt taknemmelig for. Preben smittede simpelthen med god energi.

Preben var Krifas mand, og han var en værdig og stolt repræsentant for det, Krifa vil. Derfor er det også meget fortjent, at Preben var en af dem, der fik årets interne lederpris. Desværre nåede Preben aldrig at modtage prisen. Jeg ved, han ville have glædet sig over den og stolt delt den med medarbejderne i Udbetalingscenter Herning.

Krifa har mistet en virkelig afholdt og dygtig kollega, chef og medarbejder med tabet af Preben. Mange har mistet en rollemodel, mentor eller god ven.

Sorgen er lige nu ubærlig, og savnet vil blive meget stort. Men det er intet imod den store tragedie, det er for Prebens familie. Mine tanker går til Prebens hustru, Eva, og døtrene Mette og Louise. Jeg håber, de finder trøst og styrke til at komme igennem den kommende tid.

Æret være Preben Kjeldsens minde.

Læs også
Trafikuheld mellem Haunstrup og Videbæk: Cyklist i kritisk tilstand