Skovbjergparken i Ikast udvider igen

Med en ny og flytbar tilbygning er Skovbjergparken i Ikast nu oppe på 30 boliger

Udgivet:02. februar 2021, 12.06

Læsetid:2 minutter

Bolig nummer 30 hos Skovbjergparken i Ikast ankom på en blokvogn fra fabrikken i Engesvang. Foto: Privatfoto

IKAST For nogle år siden måtte Skovbjergparken i Ikast bygge til de eksisterende boliger for at komme ventelisten til livs. Nu har man bygget til igen, men på en anderledes måde.

Skovbjergparken på Hagelskærvej er et bo- og beskæftigelsescenter for voksne med autisme.

Der kan ikke bygges flere boliger på de matrikelnumre, hvor de eksisterende er beliggende.

Men det grønne område mellem de nuværende boliger og Aktivitetscentret er ifølge lokalplanen udlagt til boliger.

Hurtig fabrik og kommune

- Denne gang har vi lavet tilbygning som en fleksibel bolig, der er købt gennem firmaet Njordrum. Fabrikken ABC Pavilloner i Engesvang har stået for fremstillingen af huset. Boligen er kendetegnet ved at være flytbar, men fremstår dog ikke som det, der almindeligvis forstås ved en »pavillon«, som fabrikkens navn kunne antyde, fortæller, Kai Kirkeby, der er leder Skovbjergparken og STU, i en pressemeddelelse.

Tilbygningen ankom til Skovbjergparken på en blokvogn. Boligen består af toilet, bad, køkken, opholdsstue og soveværelse.

Sammenlagt består huset af cirka 50 kvadratmeter bolig og cirka 25 kvadratmeter terrasse.

- Boligen er fremstillet i et tidssvarende design, og man skal kigge godt efter for at se, at den er flytbar. Det siges, at boligen vil kunne klare at blive flyttet fire gange i løbet af en 20-årig periode. Som det ser ud lige nu, er der dog ingen planer om, at boligen skal flyttes, men muligheden er der, siger Kai Kirkeby.

Ideen til at anskaffe sig den nye bolig opstod i november.

- Der har været handlet hurtigt med dette projekt. Det gælder ikke kun for sagsgangen i kommunen - med indhentning af byggetilladelse og håndteringen i Sundheds- og Omsorgsudvalget og byrådet - men også fabrikationen af boligen, hvor håndværkere har arbejdet i døgndrift, siger Kai Kirkeby.

Ældreboliger og ungemiljø

Det er muligvis ikke sidste gang, blokvognen kommer på visit ved Hagelskærvej.

- På Skovbjergparken ser vi mange muligheder med den type boliger. Det er forbundet med stor fleksibilitet at etablere sådanne boliger, siger Kai Kirkeby.

- Som nævnt kan boligerne flyttes efter behov. De kan bygges sammen med flere fleksible boliger, hvis det er det, der er behov for, og ja, så kan de etableres fritliggende, som denne nye bolig ved Skovbjergparken er. Man kan på længere sigt måske forestille sig at etablere ældreboliger efter dette koncept, ligesom man omvendt også vil kunne skabe et unge-miljø. Mulighederne er mange og kan tilpasses behovet, siger lederen.

Han fremhæver også, at løsningen giver en fleksibilitet, der gør det hurtigt at matche efterspørgsel efter pladser.

Skovbjergparken samarbejder med ni kommuner og råder med nyanskaffelsen over 30 boliger.

Den nye bolig er på cirka 50 kvadratmeter og rummer naturligvis også et køkken. Foto: Privatfoto
Badeværelset i den præfabrikerede bolig. Foto: Privatfoto