Ministeransvarlighedsloven

7. januar 2022, 10.51

Bente Lysgaard Mikkelsen. Foto: Privatfoto

UANSVARLIGT Ministeransvarlighedsloven er oppe at vende i Herning Folkeblad i disse dage. Dette i forbindelse med rigsretssagen mod Inger Støjberg.

Nu er den sag jo overstået, og tiden er inde til at kaste blikket på en skandale af en betydelig større dimension i mine øjne - nemlig mink-sagen.

Som det ser ud nu, har en række ministre ikke levet op til netop ministeransvarlighedsloven. I min optik er der tale om pligtforsømmelse af høj karat. I enhver bestyrelse/læs: regering har man pligt til at sætte sig ind i sagsfremstillinger uanset, hvor travlt man end måtte have. Jeg har aldrig i hele mit arbejdsliv/bestyrelsesarbejde oplevet, at nogen medlemmer ikke har sat sig grundigt ind i fremlagte sagsakter.

Desuden er det helt utænkeligt, at der ikke har været skrevet referater af især særdeles vigtige sager på dagsordenen. Hvordan i alverden kan man som ansvarligt medlem af en regering acceptere, at dette ikke sker. At man så heller ikke har taget notater til eget brug (på nær en minister som i den anledning bliver mistænkeliggjort) er aldeles utænkelig. Dette kan man kalde uansvarlige handlinger.

Undskyldninger om den »farlige« situation godkender jeg ikke. Såfremt der går panik i hele regeringsapparatet, er det en yderlig skandale. At man ikke kan bevare hovedet koldt i krisesituationer fortæller mere om den siddende regering, end godt er.

Hvem tør betro nøglerne til Statsministeriet til en socialdemokratisk-ledet regering?

Jeg gør ikke, og håber heller ikke et flertal af Danmarks befolkning gør.

Det vil jeg få svært ved »at leve med« ikke mindst sprogbruget og brugen af sociale medier til at meddele vigtige regeringsbeslutninger.

Der findes trods alt voksne mennesker, der stadig bruger aviser og lignende medier til at være opdateret.

Indlæser debat