Konfettiregn over midtjysk spærfirma

Hampen Spær løb med Automatiseringsprisen 2022 ved MCH-messe i Brøndby Hallen

Udgivet:13. september 2022, 14.48

Læsetid:2 minutter

Jacob Kjeldsen (t.v.) branchedirektør hos Dansk Industri (t.v.) fik smilene frem hos John Sandholm og produktionschef Per Nielsen (t.h.), da Palsgaard Spær snuppede Automatiseringsprisen 2022. Foto: MCH/Lars Møller

Kim Stoltenberg Hansen
Journalist| ksh@herningfolkeblad.dk

HÆDER Der var guldkonfetti, der var et fodboldmesterskab værdigt, da man på MCH-messen Automatik 2022 i Brøndby tirsdag fandt vinderen af Automatiseringsprisen. Midt i guldregnen stod produktions- og indkøbsdirektør John Sandholm og produktionschef Per Nielsen - begge fra Palsgaard Spær.

Det var nemlig Hampen-virksomheden, der snuppede sejren - foran de to andre nominerede Hounö fra Randers og S.E.W. North Filtration fra Maribo.

Branchedirektør i Dansk Industri, Jacob Kjeldsen, leverede juryens motivering for at tildele Palsgaard Spær prisen:

- I har automatiseret i en branche, der ikke er kendt for at automatisere, og det er imponerende og inspirerende at se, hvor langt I er nået. Fabrikkens output er steget med 35 procent, og I har mindsket det hårde arbejde for medarbejderne og virkelig taget opgaven på jer. I inspirerer ikke bare andre virksomheder i samme branche, men også på tværs af brancher. Jeres automatiseringsløsning er et beundringsværdigt eksempel på mødet mellem håndværk og teknologi, og Palsgaard Spær viser en modig tilgang til teknologien, lød begrundelsen.

Begejstret vinder

Hos Palsgaard Spær var man i sagens natur meget begejstrede for at blive hædret.

- Først og fremmest tusind tak for prisen. Det er kulminationen på lang tids hårdt arbejde på at få det her til at lykkes. Så vil jeg også gerne sige tak til Dira (Brancheforeningen Danish Industrial Robot Association, red.) for arrangementet og de andre virksomheder, der har været med i konkurrencen - rigtig gode løsninger og rigtig god inspiration for mange. Jeg håber, at vi i fællesskab kan inspirere mange andre virksomheder, lød det i takketalen fra John Sandholm fra Palsgaard Spær.

Automatik-messen samler hvert andet år robot- og automationsbranchen i Brøndby og beskæftiger sig med motion og drives, robotteknologi, maskinautomation, fabriksautomation, procesautomation, hydraulik og pneumatik samt industriel IT og transmissionsteknik.

Der er 138 udstillere på automatik-messen, der varer i tre dage, og festlighederne slutter torsdag.

Indlæser debat

Mest læste

Erhverv

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere