Balladen skal væk fra gaden

Udgivet:05. oktober 2022, 09.37

Læsetid:1 minut

Mattias Tesfaye. Foto: Steen Brogaard

Af Mattias Tesfaye folketingsmedlem og justitsminister for Socialdemokratiet

TRYGHED Det skal være trygt at færdes i nattelivet. Det gælder uanset, hvor man går i byen. Derfor tog regeringen i 2021 initiativ til at indføre mulighed for, at personer, der er dømt for for eksempel vold i nattelivet, kan få et nattelivsforbud. Forbuddet betyder, at den dømte ikke må opholde sig på landets barer, restauranter med videre fra klokken 24 til klokken 5, hvis der serveres alkohol på stedet. Den dømte må heller ikke komme i de nattelivszoner, som politiet har udpeget.

I 2022 er der foreløbigt 129 personer, som er blevet idømt et nattelivsforbud. Med forbuddet har vi fået et effektivt værktøj til at give en »time out« til dem, der med al tydelighed har vist, at de ikke evner at deltage i festen på fredelig vis. Et nattelivsforbud gælder over hele landet. Så i nattetimerne kan man hverken få en øl på Old Irish i Herning eller feste på Rabalderbar i Silkeborg.

Men det er ikke kun volden, der skal ud af nattelivet. Vi vil også have narkoen ud af natklubber og barer. I første halvår af 2022 er 178 personer, som aktuelt er registreret med rocker- eller bandetilknytning, dømt for at overtræde loven om euforiserende stoffer. Det svarer til, at omtrent ét rocker- eller bandemedlem hver dag bliver dømt for kriminalitet relateret til narkotika. Med bandepakken foreslår vi, at også personer, der dømmes for narkotikakriminalitet i nattelivet, skal kunne idømmes et nattelivsforbud.

For vi vil have balladen væk fra gaden og væk fra nattelivet.

Indlæser debat

Mere interessant læsning

Mest læste

Debat

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Seneste nyt

Se flere