Jysk køkkenkæde holder fast i milliard-omsætning

TCM Group med afdeling i Aulum har offentliggjort regnskab, hvor resultatet går lidt tilbage

24. februar 2021, 15.25

Torben Paulin blev for et år siden udnævnt til administrerende direktør i TCM Group. Han var tidligere ansat i over 20 år i møbelkæden BoConcept i Herning, hvor han var administrerende direktør fra 2012 til 2017. Foto: Jørn Deleuran

REGNSKAB En lille fremgang i omsætningen og en tilbagegang i resultat før skat på omkring 12 millioner kroner. Det er status i det netop offentliggjorte årsregnskab fra køkkenkæden TCM Group, der blandt andet omfatter Nettoline i Aulum med mærkerne Nettoline og Kitchn.

Helt nøjagtigt landede omsætningen på 1,024 milliarder kroner, hvilket er en fremgang på 1,8 procent fra året før. Til gengæld faldt resultatet før skat fra 146,6 millioner kroner i 2019 til 134,7 millioner kroner i 2020.

Den børsnoterede kæde udsendte onsdag morgen en selskabsmeddelelse med et par overordnede kommentarer fra administrerende direktør Torben Paulin.

- 2020 var et specielt år for TCM Group. I et år præget af covid-19 pandemien var TCM i stand til at fortsætte med at vækste omsætningen. Overordnet set var omsætningen og EBIT (resultat af primær drift, red.) på niveau med vore finansielle forventninger, udtaler direktøren blandt andet.

Forventer vækst i 2021

TCM Group omfatter mærkerne Svane Køkkenet og Tvis Køkkenet, mens Nettoline drives som et selvstændigt selskab med egen produktion og 80 ansatte i Aulum.

Direktør Torben Paulin roser i regnskabsmeddelelsen medarbejderne i hele kæden for indsatsen i 2020 og kigger frem mod vækst i 2021.

- Resultaterne ville ikke have været mulige uden den dedikerede og fokuserede indsats fra alle vores medarbejdere og forretningspartnere. Vi takker alle for deres beslutsomhed, fleksibilitet og stærke bidrag til få TCM Group og vores brands godt igennem et udfordrende år, udtaler han og fortsætter:

- Vi fastholder vores fokus på vækst blandt andet ved at få et stærkere aftryk på det norske marked og øge salget gennem vores online salgskanal, samtidig med at vi tager markedsandele i modne markeder og brands.

For 2021 forventer TCM Group en omsætning i niveauet 1,04-1,1 milliarder kroner og et resultat af primær drift i niveauet 145-160 millioner kroner.

TCM Group

TCM Group med hovedsæde i Tvis står bag varemærkerne Svane Køkkenet, Tvis Køkkener, Kitchn og Nettoline.

Køkkenkæden udspringer af Tvis Køkkener, der blev grundlagt i 1952 af snedker- og tømrermester Poul Frandsen. Sammen med Modulia, der blev etableret i 1965, påbegyndtes den industrielle køkkenproduktion i slutningen af 1960’erne.

I 2005 købte koncernen aktiemajoriteten i Svane Køkkenet efter flere års tæt samarbejde, og i 2017 købte koncernen Nettoline i Aulum med varemærkerne Kitchn og Nettoline.

I november 2017 blev TCM Group A/S børsnoteret på Nasdaq Copenhagen.