En gang ynk og jammer: Selvforskyldte problemer

Udgivet:26. januar 2022, 12.26

Læsetid:2 minutter

Nils Henrik Wyke. Foto: Privatfoto

Af Nils Henrik Wyke. Indertoften 58
Lind

JOURNALISTIK To emner er mange journalister ikke gode til at behandle: »fattige« familier og indvandring.

Det første emne bliver som regel til en gang ynk og jammer om staklerne, der kun har få hundrede kroner at leve for om måneden, når alle faste udgifter er blevet betalt; og der er absolut ikke råd til hverken flyverdragter, vinterstøvler, børnefødselsdage eller kontingent til fodboldklubben, som åbenbart er de fire vigtigste prioriteter i den slags familier.

Når man så går skribenten nærmere på klingen og beder om at se et budget, viser det sig at omfatte blandt andet hundedyre tv-pakker og mobilabonnementer, køb på afbetaling og afdrag på gammel gæld. Og så er det da ikke så mærkeligt, at det kniber med at få overførselsindkomsten til at slå til.

Når det gælder omtalen af fremmede folk, der har fået problemer, ender det oftest også med, at det er så synd for dem, at de danske myndigheder er så hårde og følelseskolde. For at aflede opmærksomheden fra sagens kerne opremses en masse omstændigheder, bestemmelser og paragraffer i forsøget på at få også læsere, der ikke stemmer på De Radikale, til at indse, at det da er helt urimeligt, at den pågældende udlænding ikke bare kan få lov til at blive i landet sammen med den, han/hun elsker.

Derimod sættes der normalt aldrig spørgsmålstegn ved, om den omtalte udlænding måske selv er skyld i sine problemer, fordi han/hun ikke havde sørget for at have formaliteterne og papirerne i orden, inden vedkommende kastede sig ud i at gifte sig og få børn. Man håber så på, at disse omstændigheder kan bruges til at presse myndighederne og få folketingsmedlemmer fra et par bestemte partier til at hjælpe med at opnå opholdstilladelse.

Senest har vi set det demonstreret her i avisen i to artikler 14. og 24. januar. Hvis man skræller alt det betydningsløse fra, er det åbenbart, at det omtalte ægtepar har taget tingene i en helt forkert rækkefølge og derfor nu er havnet i den for dem ulykkelige situation, at ægtemanden har fået besked på at rejse til sit hjemland. Det er ikke myndighedernes skyld. Det er deres egen.

Vi har set det samme i forbindelse med indlæg fra godtroende folk fra Ikast-området, der har lavet gribende beskrivelser af forskellige familieproblemer for beboere på Kærshovedgård - selv om Kærshovedgård ifølge flygtningemyndighedernes oplysninger er en institution for udvisningsdømte enlige personer.

Læs også
Marokkansk systemkritiker og satiriker: 35-årig familiefar fra Herning udvist af landet
Abonnement