Hvem er du o menneske?

16. juni 2021, 14.12

Foto: Adobe Stock Photo

MODGANG Hvem er da vi mennesker, når vi hører og læser Guds ord, at vi udlægger teksten, som vi mener, den skal tolkes og ikke altid, hvad Gud og hans ånd siger, er vi lydige og åbne for, hvad han har at sige os, eller er det først, når vi møder modgang i vort liv, såsom sygdom og tab af vore kære.

Modgang kan være så meget, også når ting ikke lykkes for os. Den største modgang er snarest, når vi mennesker ikke kan underordne os hinanden, når vi kun kan og vil tænke på os selv, og vi glemmer at sige tak til vor Gud og skaber for det liv og de gaver, han giver, og de opgaver han har lagt frem til os, han vil give os de kræfter, vi skal bruge, han har lovet at hjælpe og vejlede os med opgaven og dermed vise os sin kærlighed, ved at han kan bruge os, som vi er og ikke, som vi burde være.

Lærer vi først hans kærlighed og omsorg til os, og hvad han har gjort og gør for os, da er vi nået langt, og livet bliver lettere, for da har vi fået en hjælper og vejleder med os, en til at bære de byrder, vi ikke selv magter.