Brandevej er igen farbar efter solouheld med lastbil: Bliver dog senere delvist afspærret igen

Lige over middag kørte en lastbil i grøften på Brandevej. Sidst på eftermiddagen er vejen atter farbar

Udgivet:11. maj 2022, 18.01

Læsetid:1 minut

Det så dramatisk ud, da en lastbil med hænger havnede i grøften på Brandevej nær Ikast. Foto: Flemming Thulstrup

IKAST Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at Brandevej ved 17.30-tiden atter er farbar, efter at man har flyttet forvognen fra vejbanen og spulet vejen ren.

Politiet fortæller også, at vejen senere i aften vil blive delvist afspærret, når anhængeren skal trækkes fri fra grøften.

Brand & Redning MidtVest rykkede kort efter klokken 12 ud til solouheldet på Brandevej fire kilometer udenfor Ikast.

En lastbilchauffør havde mistet kontrollen over lastbilen og endte herefter i grøften. Ingen kom til skade ved uheldet, men hændelsen medførte, hvad indsatsleder Leon Nielsen kaldte en mulig »mindre forurening«.

- Lastbilen kørte med en anhænger med fiskefoder, og på en måde mistede lastbilchaufføren kontrollen over køretøjet og endte i grøften med både lastbil og anhængeren, fortalte Leon Nielsen.

Han tilføjede, at den ene af to dieselolietanke blev revet løs ved uheldet.

- Vi har været ude for at samle det op, så vi undgår en mulig forurening. Vi har taget, hvad vi kunne få øje på, men miljøvagten kommer efterfølgende for at sikre, at der ikke ligger dieselolieudslip omkring uheldsstedet, sagde Leon Nielsen.

- Det ser mere dramatisk ud med en lastbil i grøften, end det var, og der er styr på situationen, tilføjede indsatslederen.

Uheldet skabte næsten med det samme en flaskehals på den trafikerede Brandevej. Den ene kørebane var spærret, så politiet var ude for at regulere trafikken, der nu igen her sidst på eftermiddagen glider.

Den ene kørebane var spærret i timevis på grund af den havarerede lastbil, så politiet måtte dirigere trafikken. Foto: Flemming Thulstrup

Indlæser debat