Når kaos er krystalklart

Ekspert i ledelse Michael Nørager var hæmmet af frygt og dårlige vaner som barn. Så åbnede han op for kaosset

6. februar 2019, 12.44

- Det du fokuserer på, får du mere af, siger ph.d. og lektor i innovation, Michael Nørager, under sit oplæg i foredragsrækken Tidlig Tirsdag. Derfor kræver det ifølge lektoren et bestemt mindset at komme op med nye koncepter. ?Fotocollage: Henrik Ole Jensen

Ledelse Nogle gange skal der ruskes godt og grundigt op i det hele, før åbenbaringen kommer. Sådan fortalte 53-årige Michael Nørager tirsdag om sin forskning til førende midtjyske erhvervsledere fra virksomheder som Lego, Nordea og Krifa. Men bag ordene og forskningen gemmer sig også en afgørende personlig erfaring. For selvom den højtuddannede ekspert holder sin egen person ude af sine foredrag, er Michael Nøragers historie kongeeksemplet på hans prædiken.

- Jeg var bange som barn. Jeg gik og frygtede og var forskrækket for nogle forskellige ting. Det brugte jeg meget tid på, og jeg kan stadig godt mærke den del af mig engang imellem. Nu er han heldigvis blevet næsten helt udskiftet, siger Michael Nørager, der lidt ligesom skønhedsguruen Ole Henriksen vendte en mørk barndom til en ukuelig livsindstilling.

- Det er som en selvopfyldende profeti, og jeg oplever det hver eneste dag. Jeg plejer at kalde det en guddommelig universel energi. Hvis jeg er uheldig, og måske misser en billet til noget, jeg meget gerne ville, er der nok noget andet, jeg skulle. Rolig. Det viser sig til sidst, siger Michael Nørager.

Tænker i nye baner...