Et beskedent ønske om rytmisk musik: Kære borgere i Herning Kirkes sogn

22. oktober 2020, 13.14

Herning Kirke. Foto: Tom Laursen

VALG Den seneste uge har man i Herning Folkeblad, Kristeligt Dagblad og på TV Midtvest kunne læse, at Folkelig Fællesliste - en nyoprettet opstillingsliste bestående af blandt andet medlemmer af det nuværende menighedsråd i Herning kirke - er bekymrede for Herning Kirkes fremtidige liv og eksistens. Dette på baggrund af, at flertallet i Herning Kirkes nye menighedsråd efter valgforsamlingen 15. september i overvejende grad vil bestå af medlemmer fra midten og den mere højreorienterede del af Folkekirken.

Mig bekendt er den eneste »radikale« forandring, som flertallet af dem, der endte med at udgøre en del af det kommende menighedsråd valgt som medlemmer 15. september, ønsker, er, at der er nogle rytmiske lovsange under for eksempel altergang en gang i mellem.

Læs også
Menighedsrådsvalg i Herning Sogn: Valgte kandidater forundret over ny liste
+Abonnement

Historisk set har kirkelige midt- og højrefløjsmedlemmer skulle lægge øre til mange fordomme og opfattelser - oftest om at være konservative, reaktionære og indesluttede. I denne sag agerer de lige modsat og fremsætter et beskedent ønske om en lille inddragelse af moderne, rytmisk musik; dette beskedne ønske er svært at kæde sammen med Folkelig Fælleslistes usikkerhed over Herning Kirke og ikke mindst Herning Kirkes Drengekors fremtid.

Bekymringen for, at det klassiske repertoire skulle blive svindende, er måske ubegrundet? Er der nogen, der har talt om en nedtoning af drengekoret? Min mand har sunget i Herning Kirkes Drengekor gennem mange år som både barn og ung. Vores to sønner har sunget i Herning Kirkes Drengekor i mange år. Jeg elsker koret! Jeg elsker højmessens liturgi og orgelmusikken.

Så hvorfor kan ikke alle have deres plads i Herning Kirke? Når koret leder lovsang efter de aftalte regler, kan det vel ikke være ødelæggende for højmessen.

Hvorfor mistænkeliggøre et samarbejde på forhånd i stedet for at bygge bro?

Læs også
Uenighed i Herning Kirke: Jeg har meget svært ved at genkende formandens udlægning