Hold ferie når du har ferie

25. juni 2020, 11.54

Tina Buch Olsson. Foto: PR-foto

FRI Snart går mange danskere på en både velfortjent og tiltrængt sommerferie. Leder og medarbejdere har haft et turbulent arbejdsliv under corona-krisen, og mange har det stadigvæk. Det blev en voldsom tur i tumbleren, da vores arbejdsliv blev vendt på hovedet fra den ene dag til den anden i marts. Hjemsendelser, distanceledelse, nye digitale adfærdsmønstre, social afsondrethed, bekymringer, usikkerhed og retningslinjer, der ændrede sig løbende. Nogle havde vanvittigt travlt og kæmpede for deres virksomheder og for Danmark. Nogle havde mindre travlt og følte sig måske utilstrækkelige. Nogle mistede deres job. Alle var vi i konstant beredskab.

Nu står vi så foran sommerferien. Vi ved, at der ligger mange nye udfordringer på den anden side af ferien. Svære udfordringer. Spændende udfordringer. Tidligere stier, vi skal finde tilbage til og nye veje, vi skal betræde. Vi skal drage nytte af de erfaringer fra corona-krisen, vi har i rygsækken, og vi skal evne at se nye muligheder - for vores virksomheder og for os selv.

Men nu skal der holdes ferie. Alle har vi fortjent den. Mere end nogensinde er det vigtigt, at vi bruger ferien på at få ladet op og få en tankemæssig pause fra de arbejdsmæssige bekymringer og problemstillinger, vi har været fyldt op af i månedsvis.

Måske kommer du ikke til at afholde din ferie i det land, du havde planlagt. Men uanset hvor du holder din ferie, og uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde.

Forbered dit fravær, så du ikke går på ferie med løse ender og skriv alt det ned, du skal huske efter ferien, så du ikke går på ferie med en masse tanker, der rumsterer.

Begræns din tilgængelighed på en måde der passer til dig og på en måde, hvor du kan holde fri for tanker om arbejde, problemstillinger og bekymringer.

Helt enkelt: Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie.

Og hav nu en god ferie!